Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Páchnoucí dech? Místo žvýkačky si dejte jogurt a ananas

Žvýkačka není jediná věc, která vám osvěží dech
9. října 2013 | 10:18

Svěží dech vám zajistí nejen dostatečná hygiena, ústní voda nebo žvýkačka, ale také některé potraviny. Díky tomu můžete spojit příjemné s užitečným a během svačiny si zajistit svěžest v ústech.

Některé potraviny, díky obsahu enzymů a látek, dokáží v ústech působit jako zubní kartáček a pasta. Pokud tedy zrovna nemáte po ruce toto náčiní na zubní hygienu, můžete místo něj použít dobrou svačinku a zajistit si díky ní nejen čisté zuby, ale také svěží dech.

Bílý jogurt

Díky konzumaci bílého jogurtu se tvoří méně plaku na zubech, snižuje se riziko zánětu dásní a tím také páchnoucího dechu. Musí to být ale přírodní jogurt bez přídavků cukru, který by naopak podpořil tvorbu bakterií v ústech.

Bojujte proti bolesti příjemným způsobem: Jídlem!
Autor: Profimedia.cz
Ananas

Čerstvý ananas obsahuje trávicí enzym bromelin, který v ústech působí jako čistící prostředek. Zbaví ústní dutinu bakterií a osvěží dech.

Brusinky

Sušené brusinky dokonale očistí zuby a zabrání usazování zubního plaku a bakterií, které mohou za to, že váš dech není zrovna libý.

Mrkev
Autor: Shutterstock.com
Syrová zelenina

Tvrdá zelenina, jako je mrkev, kedlubna a jiné, působí jako zubní kartáček. Očistí a obrousí povrch zubů, díky kousání se zvýší produkce slin a tím se spláchne zubní plak.