Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Trápí vás bradavice? Vsaďte na banán, česnek nebo ananas

21. července 2013 | 05:55

Bradavice se mohou udělat prakticky kdekoliv na těle a přestože nás na zdraví neohrožují, hezké rozhodně nejsou. Zbavit se jich ale není tak těžké, jak byste si mysleli! Poradíme vám, co opravdu funguje.

Jestli trávíte teplé dny na koupališti a pobíháte naboso, pak se lehce může stát, že se vám za pár dnů na kůži objeví malý hrbolek. Postupně roste, až se prodere na povrch kůže, zrohovatí a bradavice je na světě. Pokud vám nepůsobí velké potíže, nemusíte hned letět k doktorovi. Jestli se děsíte starého známého vypalování bradavic, zkuste na to jít přírodní cestou.

Česnek na bradavice

Česnek natolik štiplavý, že si hravě poradí i s bradavicemi. Stroužek česneku oloupejte a odkrojte z něj silnější plátek. Přiložte ho na bradavici a zalepte. Napoprvé raději po chvíli zkontrolujte, jestli se vám na kůži neobjeví alergie. Pokud ne, pak ho můžete na postiženém místě nechat několik hodin, třeba i přes noc. Bradavice se nádherně odloupne. Jestli se to hned nepodaří, tak tuhle proceduru po několika dnech zopakujte. Brzy nebude po bradavici ani stopy.

Ananasová šťáva: účinky vás překvapí

Možná se vám stalo, že jste si pochutnávali na ananasu, a když jste to přehnali, měli jste rozdrásané rty nebo jazyk. Ananas totiž produkuje agresivní šťávu. Právě tu můžete využít při likvidaci bradavic. Vezměte kousek čerstvého plodu a do misky z něj vymačkejte šťávu. Namočte do ní třeba odličovací tampon nebo kousek vaty a večer bradavici pořádně potřete. Ráno místo omyjte a večer zopakujte. Za týden máte po starostech.

Citron a banánová slupka

Až budete mlsat tohle oblíbené ovoce, nevyhazujte jeho slupku. Kousek z ní odkrojte a vnitřní stranou přiložte na bradavici. Zalepte a nechte přes noc působit. Tady bude potřeba trpělivost. Opakujte to každý večer, dokud se bradavice nezbavíte. Za týden by měla změknout, takže přestane bolet. Po dalším týdnu už bude scvrklá a asi za měsíc zcela zmizí. Tuhle kůru můžete posílit a urychlit. Než na bradavici položíte slupku z banánu, tak ji potřete citronovou šťávou.

Nezabralo to? Pak neváhejte a určitě jděte k lékaři, nebo do lékárny, kde vám na bradavice prodají medikamenty. Pamatujte, že důležité je odstranit bradavici i s jejími kořínky, aby už se znovu neobjevila. Co na bradavice nejlépe funguje vám?

Autor: mij