Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nebezpečí v šatníku: Vysoké podpatky a těsné džíny

Ruku na srdce, nemáte v šatníku také tyhle nebezpečné kousky?
6. března 2013 | 10:00

Pro krásu se musí trpět, říkávaly naše babičky. Dnes už je toto pořekadlo naštěstí pasé a ženy se raději cítí pohodlně, volně a přitom sexy. Přesto ale dobrovolně v našich šatnících ukrýváme zbytečná mučidla, která nám doslova ztrpčují život.

Zeštíhlující prádlo

Je to lákavé vzít si na sebe zeštíhlující prádlo a najednou mít o pár velikostí méně. Prádlo se zeštíhlujícím efektem je výborná věc, když jdete jednou za čas na večírek či akci, na které chcete vypadat bezchybně. Na běžné nošení jej ale nepoužívejte.  Přebytečné faldíky se někam musejí schovat a prádlo je stlačí dovnitř a tělo jakoby zaškrtí. To může vést nejen k nepříjemnému pocitu, bolestem břicha a hlavy, ale také k zánětům močových cest, kvasinkovým onemocněním nebo dokonce ke krevním sraženinám.

Malá podprsenka může způsobit vážné problémy zad.
Autor: profimedia.cz
Malá velikost podprsenky

Příliš těsná podprsenka jednak nenadělá velkou parádu, protože přes ní nehezky přetékají prsa, za druhé může také způsobit nemalé zdravotní problémy.  Patří mezi ně podráždění kůže, plísňové infekce, ale i dýchací obtíže a zaškrcení lymfatického systému.

Body na podpatku jsou krásné, ale dokážeme v nich chodit?
Autor: profimedia.cz
Vysoké podpatky

Vysoké podpatky vypadají skvěle, ale ruku na srdce, která z nás v nich umí chodit. Většina žen při chůzi na podpatcích nepřirozeně naklání tělo, aby udržela rovnováhu,  vysoký podpatek a špatný sklon boty mají za příčinu větší zátěž a tlak na chodidla, ale také krčení prstů a větší opotřebovávání chrupavek. Místo sexy vzhledu pak spíše působíme směšně. Nejhorší variantou jsou pak podle odborníků nestabilní jehlové podpatky. Naopak ideální jsou širší podpatky mezi 2-4 cm.

Když nedopnete džíny, je třeba nasadit očistnou dietu.
Autor: profimedia.cz
Těsné džíny

Patříte mezi ty ženy, které si v obchodě koupí trochu těsnější džíny s tím, že do nich zhubnou? Jenže hubnutí nějak nejde a vy si musíte v kanceláři rozepínat knoflíček, abyste vůbec mohla dýchat.  Těsné džíny jsou ale velice nebezpečné. Kalhoty, které pevně obepínají tělo stlačují žíly, omezují průtok krve a nechávají vzniknout křečové žíly.  Mohou ale způsobit i gynekologické problémy. Příliš těsný pas pak škrtí žaludek, způsobují křeče a špatné trávení.

Sexy spodní prádlo nemusí být nejlepší pro vaše zdraví
Autor: profimedia.cz
Tanga

Tanga jsou často skloňovány jako nezdravé prádlo. Vzhledem k neustálému tření materiálu v oblasti genitálu a análního otvoru, dávají velkou šanci vzniku kvasinkových infekcí nebo infekcí močových cest. Zapříčiněno je to tím, že se díky nim snáze dostávají bakterie z konečníku do močové trubice.

žabky
Autor: Shutterstock.com
Žabky

Těšíte se, až si v létě nazujete žabky? Nejprve se trochu zamyslete nad tím, jestli je to pro vaše nohy zdravé obutí. Žabky nedávají nohám žádnou oporu v dolní části, což může vést k vymnutí kotníku. Plochá a často materiálově nevhodná podrážka netlumí nárazy, což může vést k bolestivým zánětům pojivové tkáně.