Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zbavte se podbradku: 4 jednoduché cviky proti dvojité bradě

23. ledna 2013 | 06:00

Dvojitá brada není nic moc pěkného, proto je na čase vytáhnout proti podbradkům do boje.

Jednoduché cviky zaberou jen pár minut, a dokáží účinně zpevnit krční svalstvo. Tím vás zbaví nepěkné dvojité brady, která netrápí jen ženy při těle. Zapomeňte na to, že u cvičení vypadáte směšně a klidně si zacvičte během polední pauzy, psaní mailů nebo zatímco se vám vaří voda na kávu.

Polibte nebe

Posaďte se rovně na židli a mírně zakloňte hlavu tak, abyste cítila tah pod bradou. Našpulte rty, jako byste chtěla někoho políbit a v této poloze zůstaňte 10 vteřin. Narovnejte hlavu a opakujte záklon 10x za sebou.

žena s vyplazeným jazykem
Autor: Shutterstock.com
Lví póza

Tohle cvičení vás bude zaručeně bavit, budete při něm sice vypadat jako zívající lev, ale nenechte se odradit. Sedněte si pohodlně a narovnejte se v zádech a během výdechu se snažte co nejvíce vypláznout jazyk. Opakujte 10x za sebou nejméně dvakrát za den.

Britský buldoček

Opět se pohodlně posaďte a jemně vysuňte bradu a spodní ret přeložte přes ret vrchní, tak abyste cítila tah v čelisti. V pozici, kdy budete vypadat jako britský buldoček, vydržte 5-10 vteřin. Opakujte 10x za sebou.

žena
Autor: Shutterstock.com
Opakujte písmenka

I když si u cvičení budete možná připadat jako blázen, buďte  opravdu pečlivá, výsledek stojí za to. Zhluboka se nadechněte a s výdechem řekněte „oooo“. Nemusíte nahlas, ale snažte se dodržet mimiku. S dalším výdechem řekněte „aaah“. Takto třídejte alespoň 10x za sebou.