Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jak zpevnit ochablé paže? Známe super cviky!

5. ledna 2013 | 12:00

Nehezky plandající povislá kůže na pažích trápí většinu žen. Máme pro vás 4 jednoduché cviky, díky kterým budete mít skvěle vysoustružené paže.

Ať už jste štíhlá jako proutek nebo spíše baculka, v partiích paží se s přibývajícím věkem ukládá čím dál tím více tuku, kůže ochabuje a tvoří se dokonce celulitida.

Našli jsme pro vás 4 jednoduché cviky, které můžete provádět každý den, například během obědové pauzy. Během několika dní pocítíte, že vaše svaly na pažích se začínají rýsovat a povolená kůže se zpevňovat.

cvičení
Autor: Profimedia.cz

Boxujte

Postavte se rovně a nohy rozkročte na šíři ramen. Zvedněte do výšky ramen, ohněte v loktech a zatněte v pěst.

Co největší silou vymrštěte ruku v před a zase zpět, jako by jste boxovala do neviditelného boxovacího pytle. Opakujte ve 4 sériích po 20ti výpadech

cvicení
Autor: Profimedia.cz
Ruce za hlavu

Tento cvik určitě znáte, jedná se nejen o účinný cvik na protažení, ale také na posílení spodní strany paží. Postavte se rovně, nohy opět rozkročte na šíři ramen a zvedněte levou paži na dlavu, zatněte svaly a počítejte do deseti.

Pak ohněte ruku v lokti a dejte za záda. Pravou ruku položte na loket levé a tlačte směrem dolů. Napočítejte do deseti a povolte. Opakujte 5x na každou stranu.

cviky
Autor: Profimedia.cz
Cvičte se židlí

Posaďte se na okraj židle a rukama se chyťte židle vedle hýždí. Narovnejte záda, zpevněte bříško a podsaďte pánev. Nohy nechte mírně pokrčené v kolenou, zvedněte zadeček od podložky a pomalým pohybem jděte dolů směrem k zemi.

Zastavte se asi 10 cm nad zemí, rukama tlačte do podložky směrem dolů, zatímco pánví směrem nahoru. Napočítejte do deseti a pomalu se začněte opět zvedat do úrovně židle. Opakujte ve 4 sériích po 20ti.

cvičení
Autor: Profimedia.cz

Spojte ruce za zády

Postavte se rovně, nohy nechte rozkročené na šíři ramen, zpevněte bříško a podsaďte pánev. Pravou a levou ruku pak spojte za zády, napočítejte do deseti a povolte ruce, nikoliv celé tělo.Vyměňte ruce a opakujte na každou stranu 5x.