Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Nový objev pro zdraví: Nejzdravější houba na světě!

Korálovec ježatý: Nový, zdravotní zázrak. Zkusíte ho také?
28. listopadu 2012 | 06:00

Máte problémy se soustředěním, trápí vás stres a špatné zažívání? Seznamte se s korálovcem ježatým!



Co všechno tato jedinečná léčivá houba umí? Dokáže vyzrát nejen na oslabenou imunitu a ztrátu koncentrace, ale řeší i potíže s trávicím ústrojím. A jako bonus příznivě stimuluje  nervovou soustavu.

Korálovec ježatý patří mezi jedlé houby, i když svým tvarem připomíná mořský korál. V asijských zemích je známý jako kulinářská lahůdka, u nás jde o takřka neznámou houbu. A to je škoda!

Kulovité plody korálovce jsou bílé až světle žluté barvy, dorůstají až 25 cm v průměru a po celé délce je pokrývají ostny. Obsahují vysoké množství draslíku, fosforu a všechny aminokyseliny důležité pro náš organismus. Dužina je bohatá na polysacharidy a polypeptidy.

Konec problémů se žaludkem i cévami

Korálovec je hodně využíván v čínské medicíně, hlavně pro podporu imunitního systému. Tradičně se však využívá spíše jako podpůrný prostředek u celkové tělesné vyčerpanosti a při různých zánětech.

Korálovec ježatý: Nový, zdravotní zázrak. Zkusíte ho také?
Autor: Profimedia.cz

Korálovec vám uleví od potíží žaludku i střev. Blahodárně působí na žaludeční a dvanáctníkové vředy, pomůže při zánětech žaludeční sliznice při léčbě rakoviny žaludku, jícnu a tlustého střeva a také při léčbě rakoviny děložního čípku. 

Oceníte ho také při únavě a stresu, protože  posiluje nervovou soustavu, snižuje hladinu cholesterolu v krvi a pomáhá udržovat průchodnost cév.  V lékárnách najdete tuto houbu ve formě přírodního doplňku stravy Hericium erinaceus, ve kterém je obsažena společně s rakytníkovým olejem, který má silné regenerační účinky.


Autor: sim