Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Trápí vás celulitida? Máme pro vás 4 tipy, jak s ní zatočit!

23. srpna 2012 | 07:10

Nevzhledné hrboly, ošklivé ďolíčky. Důvodů, proč nám pomerančová kůže otravuje život je víc. Nehledejte však zbytečně její příčinu. Rovnou tenhle problém začněte řešit!


Způsob, jak to udělat, je snížit spotřebu potravin, které mohou vést k nadměrnému ukládání vody. Nejlepším způsobem je konzumovat hodně zeleniny, hlavně rajčata, papriky a zelí. Pokud jste ale spíše masožravec, zaměřte se na telecí, mušle a lososa.

Výrazně snižte příjem soli, vepřového, sýrů, jogurtů a všech potravin, kde je vysoký obsah škrobu. Zapomeňte na bílé pečivo, sladkosti, červené maso, uzeniny a smažené jídlo.

žena
Autor: Profimedia.cz

1. SPORT

Bez zdravého pohybu se totiž tuku na problematických partiích nezbavíte. Plavání, tancem, nebo jízdou na kole zpevníte vaše tělo a zmenšíte šanci tvoření celulitidy. V zimě naopak zkuste lyže, snowboard, nebo si zajděte třeba na squash. Do třetice není nic jednoduššího, než koupit si instruktážní DVD například s aerobikem, a zacvičit si v pohodě z domova.

2. MASÁŽE

Na trhu je spousty krémů, masážních olejů a jiných, které slibují trvalé odstranění celulitidy. Jejich úspěšnost nezaručíme, ale mějte na paměti, že masáží problematických partií zlepšujete krevní oběh. Tím pádem i zkrášlujete vzhled vaší kůže.

3. DIETA
žena
Autor: Profimedia.cz

Snižte spotřebu potravin, které mohou vést k nadměrnému ukládání vody. Nejlepším způsobem je konzumovat hodně zeleniny, hlavně rajčata, papriky a zelí. Pokud jste ale spíše masožravec, zaměřte se na telecí maso, mušle a lososa. Výrazně snižte příjem soli, vepřového, sýrů, jogurtů a všech potravin, kde je vysoký obsah škrobu. Zapomeňte na bílé pečivo, sladkosti, červené maso, uzeniny a smažené jídlo.

4. NETRAPTE SE

Pokud chcete doopravdy zabojovat s pomerančovou kůží tak mějte na paměti, že to je běh na dlouhou trať. Netrapte se „brutálními“ dietami, snažte se hubnout, sportovat a starat se o sebe v klidu a v pohodě. Místo toho, abyste se těšila na to, jak si doma po práci pustíte film a uděláte si popcorn, relaxujte, udělejte si pleťovou masku a požádejte přítele, aby vám udělal masáž a společně si třeba jděte zaběhat. Nic vám nebude lepší odměnou než pocit, že jste pro sebe společně něco udělali.

žena
Autor: Profimedia.cz

Autor: ema, Klena