Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Jedete na dovolenou? Nezapomeňte na cestovní pojištění!

16. července 2012 | 09:27

Letenky, poplatky, nové plavky, léky a další věci, které s sebou prostě potřebujeme na dovolenou. Může se stát, že ve všem tom spěchu zapomeneme pro sebe a naše blízké sjednat cestovní pojištění. Kde ho sehnat na poslední chvíli?

Evropská kartička pojištěnce vše zařídí

„Kartička pojištěnce opravňuje držitele pouze k využití základní lékařské péče ve veřejných zdravotnických zařízeních. Hrazená spoluúčast a různá další omezení a povinnosti vyplývající z místních platných zákonů se vztahují i na zahraniční pacienty,“ řekl Zbyněk Laisek ze serveru Sfinance.cz. Problém ovšem nastává ve chvíli, kdy si necháte lékaře zavolat obsluhou hotelu. Doktor, který přijede, je většinou soukromník a u toho s kartičkou pojištěnce neobstojíte.

Jaké pojištění si vybrat?

Nabídek na trhu je opravdu hodně. Například pojistka na jeden den do Turecka může stát od 26 Kč do 260 Kč. Je důležité se podívat, co všechno pojistka pokrývá, abyste nezaplatili za něco, co vlastně nechcete.

Nezapomeňte se na letní dovolenou pojistit. Předejdete tak mnoha problémům a navíc budete daleko klidnější!
Autor: Profimedia.cz

„Zásadní v kalkulaci cen je limit pojištění. To znamená, že pojištění léčebných výloh v zahraničí je limitováno určitou maximální částkou, kterou vám pojišťovna v případě pojistné události zaplatí.“ Výši limitu bychom měli vybírat podle toho, co vlastně na dovolené budeme dělat. Je rozdíl, jestli budeme jen ležet u moře, či se sportovně potápět k vraku lodi.

Seznam nejčastějších pojistných událostí a cenu, kolik byste za ně v zahraničí mohli zaplatit:

•    Astmatický záchvat v Itálii, bezvědomí a transport leteckou ambulancí do nejbližšího zdravotnického zařízení 540 000 Kč.
•    Těžký průběh virové chřipky, který proběhl ve Francii, týdenní hospitalizace 112 000 Kč.
•    Akutní zánět slepého střeva prodělaný v Řecku, následná operace včetně hospitalizace 230 000 Kč.
•    Týdenní hospitalizace v Chorvatsku po mozkové mrtvici 130 000 Kč.
•    Ošetření zánětu zubu v Německu 69 000 Kč.
•    Zlomenina krčku po uklouznutí na mokré podlaze (nejčastěji u bazénu) v Bulharsku, Řecku 200 000 Kč.
•    Ošetření zlomeniny prstu v Chorvatsku 45 000 Kč.

Zapomněla jsem se pojistit, co teď?

Pokud opravdu sjednáváte pojištění, a chcete mít jistotu nejlepší nabídky, tak využijte internetové srovnávače, kterých najdete na internetu hned několik. Navíc večer před odjezdem nebo ráno Vám žádná pojišťovna dveře pobočky neotevře.

„Sjednání smluv online je nákladově méně náročné, odpadá papírování, přepisování smluv do systému, navíc v dnešní době se většina pojistek sjednává na internetových srovnávačích, kde jsou pojišťovny nuceny v přímém srovnání k co nejlepším cenám a přichází na řadu hromadné a speciální slevy, ze kterých mohou klienti profitovat,“ popsal funkci srovnávačů Laisek. Srovnávače nabízí rychlost, přehlednost a hlavně jistotu, že si najdete tu nejoptimálnější nabídku, která vás zajímá.

Nezapomeňte se na letní dovolenou pojistit. Předejdete tak mnoha problémům a navíc budete daleko klidnější!
Autor: Profimedia.cz

Autor: ema