Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dá se léčit pomocí pouhých myšlenek?

7. června 2012 | 09:41

Každý z nás už slyšel o zázračných uzdraveních, kdy se lidé navzdory své tragické diagnóze a špatným prognózám lékařů vyléčili. Všichni ti lidé mají jedno společné: změnili způsob svého myšlení a nevzdali to.


Mnoho lidí, kteří se dozvědí, že trpí nevyléčitelnou, nebo těžkou nemocí, psychicky propadnou až na samé dno a zoufale hledají jakoukoliv moderní odbornou pomoc. Když jsou lékaři v koncích, navštěvují léčitele, různé terapeuty, podstupují všechno možné a vyhazují obrovské peníze za neúčinné kúry, které jim slibují uzdravení. Často ale zapomínají na to nejdůležitější – svoji psychiku.

Žena, která léčí miliony lidí

Nejslavnější spisovatelkou, která učí lidi celého světa pozitivnímu myšlení, je bezpochyby Louise L. Hay. Její knihy Miluj svůj život, Uzdrav své tělo a mnohé další patří mezi mezinárodně nejúspěšnější bestsellery. Lékaři jí sdělili, že trpí rakovinou dělohy a že jí dávají maximálně tři měsíce života. „Zpočátku jsem podlehla panice. Byla jsem si však vědoma, že rakovina vzniká z pocitu odporu a zlosti, kterou v sobě člověk dlouhou dobu potlačuje a která nakonec zevnitř rozežírá jeho tělo. V pěti letech jsem byla znásilněná, po celé dětství týraná, a tak nebylo divu, že se nádor objevil právě ve vaginální oblasti."

myslíte si, že se dá léčit pomocí pouhých myšlenek?
Autor: Profimedia.cz

"Věděla jsem, že pokud chci žít, čeká mě spousta psychické práce,“ popisuje L. L. Hay v jedné ze svých knih. Bylo jí jasné, že pokud chce žít, bude se muset nejprve zbavit svých myšlenkových stereotypů, které nemoc vyvolaly. Kromě toho začala pod kontrolou dietologa podstupovat očistné detoxikační kúry, aby zbavila tělo všech jedů. Po šesti měsících Luise nad nemocí opravdu zvítězila. Lékaři nevěřili svým očím, ale laboratorní testy už neprokázaly žádné rakovinné bujení. Své zkušenosti sepsala do knih a její rady už vyléčily statisíce lidí. Opravdu mají naše myšlenky takovou moc?

Myšlenkové stereotypy

„K tomu, abychom nemoc vyléčili, se musíme ponořit hluboko do svého nitra, abychom odstranili psychickou příčinu. Všechno ostatní je něco podobného, jako když trháme plevel bez kořínků,“ vysvětluje Luise L. Hay ve své knize Uzdrav své tělo. Podle autorky jsou myšlenkové stereotypy, jako zlost, kritizování, odpor a provinilost, odpovědné za většinu tělesných nemocí. Tvrdí, že například dlouhodobá kritičnost často vyústí v artritidu, pocity viny „vyžadují“ trest a vedou k bolesti atd.

Podle ní je daleko snazší se těchto návyků zbavit dříve, než se projeví fyzickou, těžkou nemocí. „Každá buňka vašeho těla reaguje na každou myšlenku, která vás napadne, a na každé slovo, které pronesete,“ vysvětluje Luise L. Hay milionům čtenářů. S jejími názory souhlasí i většina léčitelů, když učí své klienty, jak léčit své tělo pomocí myšlenek.

Co radí někteří léčitelé
myslíte si, že se dá léčit pomocí pouhých myšlenek?
Autor: Profimedia.cz

Pokud vás trápí nějaká nemoc, je podle nich ideální udělat si každý den očistný rituál, při kterém si budete představovat, jak svůj problém účinně řešíte. Stejně jako to dělá Alice Neumannová z Prahy. Prozradila nám, že si každý den udělá chvilku pro sebe, aby se léčila. Asi před půl rokem jí objevili nádor na tlustém střevě, podstoupila operaci i chemoterapii. Jedna terapeutka jí poradila, že sebeléčebné schopnosti má každý z nás, stačí je jen aktivovat.

Alice si proto pečlivě prohlédla atlas lidského těla, aby měla lepší představu o tom, jak vypadá tlusté střevo, a každý den si v duchu představuje, jak své střevo pečlivě čistí štětečkem od buněk rakoviny a všeho, co by jí mohlo ubližovat.

„Nezabere mi to víc než deset minut denně a já cítím, že mi to pomáhá. Dokonce mám pocit, že je těch nemocných buněk každý den méně a méně. Lékaři tvrdí, že je to běh na dlouhou trať a na konečné závěry o tom, jestli se jim nemoc podařilo zastavit, je ještě příliš brzy. Já nad tím ale přemýšlím jen minimálně, prostě věřím, že už bude jen dobře,“ říká Alice.

Přečtěte si již zítra: Skutečné příčiny některých nemocí podle Luise L. Hay!

Autor: Jana Šlegrová, Kema