Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Tomu neuvěříte! Češi a netradiční plastické operace

20. května 2012 | 17:12

Prodloužení penisu, kosmetické úpravy varlat a šourku, zvětšení bodu G. A také psychopatický pacient, který chtěl kompletně přeoperovat celý obličej. Na neobvyklé příběhy ze své praxe zavzpomínal primář kliniky plastické chirurgie. A bylo na co.

Vlastimil Víšek, primář kliniky MEDICOM VIP začínal ve Vinohradské nemocnici v roce 1979, kdy se estetické operace daly počítat na prstech jedné ruky. Požádali jsme ho, aby zavzpomínal na neobvyklé případy ze své praxe…

Podle jeho slov se technika plastických operací za ta léta příliš nezměnila, jen
práce tak stonásobně přibylo. Doby, kdy byly plastiky zásadní výsadou celebrit, jsou dávno ty tam, kosmetické vady si nechává odstranit stále víc žen i mužů.

Asi i proto, že s pomocí moderních přístrojů, jako je laser, laparoskop a mnohé další, dokážou chirurgové nahradit nebo upravit jakoukoli část

plastika
Autor: Profimedia.cz
lidského těla, od křivých prstů na nohou, až po vytvoření vlasového porostu místo pleše.

K nejžádanějším výkonům však stále patří omlazovací, případně zkrášlující operace: facelifting, vyhlazení vrásek, úpravy nosu, uší, očních víček a liposukce. U žen zatím „vede“ zvětšování, ale i zmenšování prsou.

Zato žádný příběh z detektivních románů, kdy si zlosyn prchající před spravedlností nechá změnit vizáž k nepoznání, pan primář v našich končinách, i vzhledem k důkladné evidenci, nezažil.

plastika
Autor: Profimedia.cz

„Nicméně, jednou vkráčel do mé ordinace pacient z Kanady s dlouhým seznamem, co všechno chce mít na obličeji jiné. Nakonec jsem mu udělal během asi tak půl roku šestadvacet různých výkonů! Jelikož to nešlo tak rychle, jak si původně představoval, každá rána totiž potřebuje čas, než se zahojí, začal mě ve dne v noci bombardovat telefony a e-maily s dalšími urgentními požadavky. Vyklubal se z něj prostě psychopat, takže jsem další péči o něj odmítl,“ vzpomíná primář Víšek.

Psí život

Mnozí lékaři tvrdí, že vysvětlování, proč něco nejde nebo proč to nedoporučují, je víc vyčerpávající než samotná operace. Umanutí bývají většinou muži, ženy si podle nich dají spíš říct.

sex
Autor: Profimedia.cz

Doktor Víšek tento názor potvrzuje: „K nejtěžším a nej ošemetnějším situacím patří vymluvit muži s malým penisem jeho přání o prodloužení. Určité prodloužení opravdu možné je, jenže o centimetr, maximálně dva, což nemá logicky valný smysl. Tím spíš, že se ani zdaleka nezlepší intenzita ani četnost erekce, případně ejakulace. Naopak. 

Při „natahování“ může snadno dojít k narušení citlivých nervových zakončení a tím i k impotenci, takže by ho měl sice o kousíček větší, ale jen na ozdobu. Párkrát jsem ovšem v těchto případech dělal liposukci v oblasti podbřišku, díky níž se, tedy opticky, o něco zvětší. Ještě častější jsou úpravy varlat nebo šourku, hlavně v případě, kdy je hodně povislý," říká pan primář.

Hledání bodu G

Jednou za mnou přišla asi třicetiletá žena s netradiční žádostí. Chtěla, abych jí našel a následně odborně zmohutněl bod G.

sex
Autor: Profimedia.cz

O něm se traduje, že patřičná stimulace dokáže zněkolikanásobit kvalitu prožívaného orgasmu, i když mnozí gynekologové zpochybňují jeho samotnou existenci. Prý se kdesi dočetla, že se do něj vpraví vlastní tuk nebo jakási látka, a tím vznikne boulička, které žádný penis neodolá.

Měla pravdu, tyto operace opravdu existují, ale nakonec jsem ji ani dělat nemusel. Hned druhý den zavolala, ať se tím už nezabývám. Když o tom doma řekla manželovi, tak prý hned objevil, že ona ho má v hlavě místo mozku!

Autor: Kema, Jan Janula, Klena