Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Výmluva proč mlsat čokoládu? Můžete s ní zhubnout!

Dopřejte si čokoládu, třeba s ní nakonec i zhubnete!
28. března 2012 | 06:27

Ďábelská čokoláda! Malý kousek této pochutiny vám může pomoci shodit nějaké to kilíčko navíc! Kolik jí tedy můžete sníst? Je tento způsob mlsavého hubnutí doopravdy pro všechny? A proč?

Pro milovníky čokolády je to skvělá zpráva! Sice ji nemůžete tláskat tabulku po tabulce (ach jo), ale alespoň něco! I přesto, že čokoláda obsahuje daleko více kalorií, než jiná, zdravější jídla, tak pro ty, kteří jí mlsají pravidelně (po malých kouscích) může mít blahodárné účinky.

Studie ukázala, že právě pravidelní konzumenti čokolády mají ve svém těle méně tuku, než její odpůrci. Průzkum totiž ukázal, že kalorie, které jsou v čokoládě obsaženy, jsou kalorie úplně jiné.

Hurá! Odbourává tuky!

Dopřejte si čokoládu!
Autor: Profimedia.cz
Její ingredience totiž doslova "donutí" naše tělo pracovat, což vlastně znamená, že odbourává tuky, které se normálně začínají usazovat.

Americká studie říká, že čokoláda má tzv. neutrální kalorie, které nám pomáhají hubnout. Také ale uvádí, že nelze určit, která čokoláda je pro hubnutí "ta pravá". Zkrátka nevíme, která je ta "hubnoucí".

Nižší BMI

Průzkum provedený mezi 972 lidmi uvedl, že ti, kteří jedí čokoládu jednou a vícekrát v týdnu, mají obecně daleko nižší index tělesné hmotnosti, tzv. BMI, než ostatní.

Dopřejte si čokoládu!
Autor: Profimedia.cz

Je to prý hlavně tím, ža milovníci sladkého se natláskají svoji milovanou pochoutkou a kromě čokolády už nic víc tučného nebo sladkého nejedí. Čokoláda je zkrátka zasytí a "zalepí" jim jejich mlsné jazýčky.

Mlsáte rádi čokoládu?
96,2%
3,8%
Děkujeme za Váš hlas!
609 hlasů
24 hlasů

Vždy tu bude jedno ale
Dopřejte si čokoládu!
Autor: Profimedia.cz

Studie ale varuje, že se toto zjištění nemusí vztahovat na všechny výrobky které obsahují čokoládu. Její tvůrci také projistotu vydali prohlášení, že i přesto, že na spousty lidí působí blahodárnými účinky, tak jiným může způsobit radikální nárůst kil, a to i s její mírnou konzumací.

Dá se tomu věřit?

Nutno tedy podotknout, zda-li vůbec můžeme brát tyto studie vážně. Pokud si v Americe totiž myslí, že se po čokoládě doopravdy hubne, tak není divu, odkud se tam berou všichni ti velmi obézní lidé, díky nimž je tato velmoc více než známá.

Autor: ema