Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Skočte do léta zdravýma nohama! Zbavte své nehty mykózy rychle a účinně.

mykóza nehtu
27. června 2011 | 00:00
Prezentace klienta |

Léto nás přímo vybízí zůstat venku a užívat si teplých dní i večerů. Vyrazit si na plovárnu, lehnout do parku nebo si jen sednout pod slunečník a vychutnat doušek něčeho studeného. To všechno je ještě mnohem příjemnější, pokud můžete své nohy nechat volně dýchat v sandálech nebo naboso. Že to nejde, protože nechcete ukazovat své nohy postižené mykózou kůže, nebo dokonce mykózou nehtů?
Když budete používat Canespor 1x denně, mohou být vaše nohy za krátkou dobu opět zdravé a krásné a vy se budete moci procházet ve svých oblíbených sandálech zcela bez obav!

Mykóza nehtů se vyskytuje hlavně na nohou, protože jí svědčí vlhké a teplé prostředí. Může být i následkem nedostatečného prokrvení či nedostatečné péče o nohy. Nehty na rukou jsou postiženy méně často, ale i na nich se někdy plíseň nehtu objeví, například v důsledku poškození po dlouhodobém nalepování umělých nehtů. Mykóza nejčastěji začíná na okraji nehtu a postupně se šíří směrem k jeho lůžku. Způsobuje změnu barvy: nejprve do žluté a později někdy až do černé. Plíseň nehtu způsobuje také změnu jeho tvaru: nehet je pak tlustší, na konci se třepí a odlamuje, takže připomíná ulomený rákos. Existuje i typ plísně, která se drží na povrchu nebo těsně pod povrchem nehtu a pokrývá jej bílými "šupinkami". Lidé, kteří trpí mykózou, se zpravidla stydí v létě ukazovat nohy, takže nosí uzavřenou obuv, která jen dál prohlubuje jejich potíže.

Jako u většiny onemocnění i u plísní nehtů platí pravidlo – čím dříve se s léčbou začne, tím je účinnější a rychlejší. Délka léčby je závislá na míře poškození nehtu a počtu postižených nehtů. V případě pozdní léčby je pak někdy nutné nehet chirurgicky odstranit.

Lokální léčba se doporučuje, pokud plíseň napadla nehet jen do jedné čtvrtiny až třetiny plochy a pokud se jedná o postižení 1–2 nehtů. Důsledná a vysoce účinná je Canespor 1x denně sada na nehty – komplexní sada všeho potřebného k léčbě plísně nehtů. Obsahuje léčivou mast s ureou a bifonazolem a další pomůcky pro ošetření postižených nehtů (15 vodotěsných náplastí, škrabku na nehty a dávkovač masti).

1. fáze léčby: Canespor 1x denně sada na nehty léčí nehtovou mykózu bezbolestnou cestou a aplikuje se v 1. fázi léčby po dobu zhruba 1–2 týdnů. Urea narušuje poškozenou nehtovou ploténku, a tím ulehčuje průnik účinné antimykotické látky bifonazol do hlubších vrstev nehtu.

2. fáze léčby: Po odstranění zasažené vrstvy nehtu pokračuje léčba s Canespor 1x denně krémem nebo roztokem minimálně po dobu 4 týdnů.

Řada přípravků Canespor 1x denně obsahuje účinnou látku bifonazol, jejíž předností je vysoká účinnost a široké spektrum účinku. Bifonazol také dobře proniká i do hlubokých kožních vrstev postižených infekcí a usmrcuje původce nákazy. Léčba tímto antimykotikem je navíc komfortní – stačí mazat jen 1x denně a celková léčba mykózy nehtů trvá jen 6–8 týdnů. Canespor 1x denně je registrovaný léčivý přípravek, nikoliv kosmetický či zdravotnický prostředek.
www.canespor.cz

Čtěte pečlivě příbalovou informaci. Canespor 1x denně sada na nehty, krém a roztok jsou léky k vnějšímu použití. Obsahují účinnou látku bifonazol.

Související články