Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hvězdy jim nepřály: Mladý pár zemřel několik dnů po sobě. Zabila je cystická fibróza!

Katie s umírajícím manželem
24. září 2016 | 06:00

Zní to jako pohádka se smutným koncem. Dva mladí lidé, kteří se milovali, zemřeli jen několik dnů po sobě. Oba bojovali se zákeřnou nemocí – cystickou fibrózou. A svůj boj prohráli. Přesto jejich příběh není o smrti, ale hlavně o lásce!

 

Autor: Instagram/Facebook

Seznámili se v roce 2011 přes Facebook a jejich příběh se podobá filmovému příběhu Johna Greena Hvězdy nám nepřály. Katie Prager a její manžel Dalton Prager se do sebe zamilovali, i když věděli, že trpí zákeřnou nemocí – cystickou fibrózou. Oba se narodili s genetickou poruchou, která ovlivňuje trávicí systém a další orgány, mimo jiné i plíce, ve kterých se kvůli nemoci usazuje hlen, takže dýchání je obtížné. Přestože oba absolvovali transplantaci plic, postihly je závažné komplikace.

Katie a Dalton si v roce 2011 řekli ano.
Autor: Instagram/Facebook

Mladí manželé spolu žili pět let a spojoval je nejen stejný pohled na život, ale i stejný náhled na jejich chorobu. A stejně jako každý velký milostný příběh, i ten jejich skončil před pár dny smrtí. Katie a Dalton byli nuceni dožít zbytek života každý na jiném místě v USA. To aby jeden druhého nenakazil. Katie byla v hospicu v Kentucky, Dalton v židovské nemocnici v St. Louis.

Přesto byla Katie s manželem až do konce – komunikovala s ním přes Facebook ještě pár hodin předtím, než vydechl naposledy. Viděla, jak manžel umírá, a to jí dalo sílu, aby i v posledních minutách byla aspoň myšlenkami s ním. Teprve po jeho smrti přestala bojovat i ona. Zemřela pár dní po něm.

Matka Daltona věří, že láska Katie mu dávala sílu bojovat.
Autor: Instagram/Facebook

Jak řekla matka Katie, oba dva byli silní lidé, kteří bojovali s nemocí a naplno si užívali života. Tenhle příběh není o smrti, ale o lásce a taky o tom, že svět není jen fabrika na splněná přání. A hlavně o tom, že i během pár let života můžete prožít něco krásného.

 

Autor: aši
Video se připravuje ...