Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Jste to, co jíte: Petr shodil 17 kilogramů

Petrův příběh uvidíte na TV Prima ve čtvrtek 19.11. 2009
19. listopadu 2009 | 05:00

Jak si s Petrem (44), kterému přátelé říkají Drobek, poradila paní Kateřina se dozvíte už večer. Teď vám prozradíme něco ze zákulisí pořadu a Petrův oblíbený recept.

Panu Petrovi neřekne nikdo jinak než Drobek. Dvoumetrový obr si přezdívku vysloužil už na základní škole. Na rozdíl od kil navíc mu zůstala až do dneška.

Už dnes večer se můžete na TV Prima podívat na to, jak Petrův boj s kilogramy a doktorkou Cajthamlovou probíhal a jak nakonec dopadl.

Všem velikým chlapům vzkazuji, ať se nebojí jíst, ale musejí si hlídat skladbu stravy, tedy bílkoviny, sacharidy, tuky. A také se hýbat!
Autor: TV Prima

Jak vypadalo vaše dřívější hubnutí?
Už v dětství jsem jezdil na odtučňovací tábory. Jedli jsme tam malými lžičkami z malých talířů a pořád nás někde honili. Teď vidím, že to asi dělali dobře, ale pro mě to bylo za trest, trpěl jsem a byl jsem hladový. Při pokusech zhubnout v posledních letech jsem třeba vynechal pečivo, jedl poloviční porce a kupoval si nízkotučné potraviny. Díky Kateřině a Petrovi jsem pochopil, že toto není jediná a dobrá cesta.

Kdo vám vaří?
Manželka. Vaří pro celou rodinu to, co pro mě, protože všichni potřebujeme shazovat. Odboural jsem kávu, pivo, kořalku, v závodní jídelně si dávám, co smím. Pravidelně snídám doma, ne až v práci, chodím plavat a jezdím na kole. Psychicky i fyzicky se cítím mnohem líp!

Petr shodil celých 17 kilogramů
Autor: TV Prima

Co jste si z pořadu odnesl?
Jsem moc rád, že mi někdo sestavil individuální jídelníček a ukázal mi cestu, jak hubnout. Nejvíc mě překvapilo, kolik jídla jsem měl sníst, zpočátku jsem s tím měl problém – navíc jíte každou chvíli! A když mi pan Havlíček řekl, že ze mě nikdy nebude hubeňour, byl jsem docela překvapený. To, že budu v televizi, a všechno hezké kolem natáčení nakonec není tak důležité. Ale teď už vím, jak na to! Všem velikým chlapům vzkazuji, ať se nebojí jíst, ale musejí si hlídat skladbu stravy, tedy bílkoviny, sacharidy, tuky. A také se hýbat!

NEJOBLÍBENĚJŠÍ PETRŮV RECEPT

Kuřecí maso se švestkami a kuskusem

Budete potřebovat:

10 švestek
chilli
koření s karamelem a vanilkou
200 ml červeného vína
300 g kuřecích prsou
kuskus
ořechy

Postup:
Švestky povařte tak, aby byly krásně měkké, přidejte červené víno a trochu chilli, nakonec dochuťte kořením s karamelem s vanilkou. Kuřecí prsa orestujte na panenském olivovém oleji tak, aby do sebe nasála jen minimum tuku. Kuskus zalijte horkou vodou a nechte pár minut odstát. Po chvíli do něj přidejte nadrcené ořechy a pořádně promíchejte.

Orientálny kuskus
Autor: Shutterstock

Autor: oli