Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Příběh: Mladou ženu zaskočilo nervové vyčerpání před zkouškami

Když se to s učením přežene, mozek už není schopen pojmout nová fakta, a navíc hrozí celkový kolaps.
2. července 2015 | 06:00

Mladá žena se kvůli nervovému kolapsu málem musela rozloučit s myšlenkou, že po několika letech snahy dokončí školu, o kterou velmi stála. Učení ji přivedlo k naprostému vyčerpání. Naštěstí včas objevila způsob, jak problém překonat. 

Zkouškové období je spojeno s velkým přetížením nervové soustavy. Kombinace dlouhodobého učení a stresu se dá chvíli zvládat, časem se ale organismus začne bránit. A tak jsem se i já dostala do velmi zoufalé situace, kdy jsem sice musela, ale zkrátka už nemohla. 

Nikdy jsem se nedostala do takového stavu, jaký jsem prožila během letošního zkouškového období. Seděla jsem, brečela, zoufale jsem se snažila učit a nacpávat si  informace, které mě moc nezajímaly, do vyčerpaného mozku. Kombinace totálního odporu k učení, nedostatku paliva a energie a psychického zhroucení byla nesnesitelná. Poprvé jsem se začala skutečně obávat, že mé studium končí, že už dál zkrátka nemůžu.

Leč má matka homeopatka pozorující můj beznadějný stav mi podala doslova zázračné jemnohmotné psychofarmakum. A to skutečně nežertuji! V totální rezignaci jsem začala pocumlávat několik kuliček Kalia phosphorica v ředění 9. Nevím, jak tato sloučenina přesvědčila můj mozek, aby se vzpamatoval, ale zkouškové období jsem přežila díky tomu, že jsem měla tento lék stále u sebe a mohla si pravidelně dobíjet zásoby energie. Připadala jsem si tak trochu jako narkoman, ale pokaždé, když jsem cítila, že jde na mě zase ten zoufalý stav, jsem si pod jazyk nasypala několik kuliček a mohla jsem „jet“ dále.  

...
Autor: Shutterstock.com
Shodou okolností jsem si zrovna psala s jednou dobrou kamarádkou spolužačkou – občas se tak vzájemně povzbuzujeme a utěšujeme (zvlášť během zkoušek).

Ptala se, jak mi to učení jde, a já se jí svěřila, na čem „jedu“. Trošku vyzvídala, jakéže ředění to beru, no a za několik dní mi psala, že si lék koupila a zkusila ho. „Učí se mi mnohem lépe. Díky, je to bezva.“

Z fyziologie a biochemie víme, že fosfor a draslík velmi úzce souvisí s energetickým metabolismem a činností nervové soustavy. Zejména draslík hraje nezastupitelnou roli v přenosu nervového vzruchu a udržování stability na membránách (nejen) nervových buněk. Homeopatický lék Kalium phosphoricum doporučuji na jakoukoli psychickou a nervovou vyčerpanost. Velmi pomáhá při nadměrné mentální zátěži – intenzivním studiu, přemýšlení. 

Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.

Další informace o homeopatické léčbě najdete na webu Svět homeopatie.

Autor: Denisa Wawreczková, Svět homeopatie
Video se připravuje ...