Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Chcete se léčit šetrně a zároveň účinně? Řešení existuje!

9. února 2015 | 12:00
Prezentace klienta |

Je tu opět únor, a jak už to v tomto zimním období bývá, nemocnost se nám začíná směle hlásit o slovo. Čekárny lékařů se plní posmrkávajícími pacienty a kašlající jedince potkáváme denně v dopravních prostředcích, v kancelářích a obchodech, o školách a školkách ani nemluvě. Nemocní jsou všude kolem nás, jak se tedy můžeme účinně chránit? A co nejlepšího můžeme udělat, když už na nás nebo naše blízké nějaký ten zákeřný virus zaútočí?

Většina z nás dobře ví, že onemocnět v zimních měsících není jevem nikterak výjimečným. Málo pohybu na čerstvém vzduchu, nedostatek slunečních paprsků, neustálé přecházení ze zimy do často přetopených místností a v neposlední řadě také stres a ne úplně vyvážená strava – to vše se podílí na oslabení našeho organismu, který nakonec nemá dostatek sil se náporu virů a bakterií ubránit. Nezbývá nám pak nic jiného, než zvednout hlavu a dát se do boje.

Možná, že vás už při čtení těchto řádků napadá otázka, jak byste mohli alespoň zmírnit příznaky a zkrátit dobu onemocnění. Jistě jste už někde slyšeli, že v jednoduchosti je síla. A to platí i pro tipy, které vám předkládáme v odstavcích níže. 

Autor: Boiron

Zpomalte

Pokud jste již nemocní nebo se o vás nějaká ta viróza zatím pokouší, pravidlem číslo jedna je ubrat nohu z plynu. Jedině tehdy, když tělu dopřejete dostatek odpočinku a kvalitního spánku pro regeneraci, máte šanci se s nezvanými hosty v podobě virů lépe vypořádat. Dostatek spánku jinými slovy znamená lepší obranyschopnost organismu. Můžete-li si to dovolit, nejděte do práce ani do školy, ale zamiřte rovnou do postele a zkuste se pořádně vypotit.

Dobrá rada: Hodně odpočívejte a spěte minimálně 8 hodin denně.

Autor: Boiron

Odlehčená strava a dostatek tekutin

Z vašeho jídelníčku byste měli vynechat vše, co by váš organismus mohlo ještě více zatížit – tučná a smažená jídla, bílý cukr, potraviny obsahující konzervační látky a umělá barviva, kávu a samozřejmě také alkohol. Základem by měla být naopak strava bohatá na vitamíny a minerály. Zaměřte se především na ovoce a zeleninu, celozrnné obiloviny a polévky. Zapomínat by se rozhodně nemělo ani na pitný režim, jelikož dostatek tekutin je pro tělo a pro fungování naší obranyschopnosti zásadní. Zvýšený příjem tekutin napomáhá k detoxikaci organismu, usnadňuje činnost ledvin a jater a doporučuje se tedy nejen při nemoci, ale i při rekonvalescenci.

Dobrá rada: Základem vašeho pitného režimu by měla být neperlivá voda a bylinkové čaje, případně zeleninové a ředěné ovocné šťávy (nepřislazované).

Autor: Boiron

Chcete se léčit šetrně? Vsaďte na homeopatii.

Běžná zimní onemocnění jako jsou chřipka a nachlazení lze hravě zvládnout pomocí homeopatické léčby, s níž má zkušenost více než jedna třetina české populace*. Jedná se o velmi šetrnou přírodní léčbu bez známých nežádoucích účinků, která je vhodná pro všechny věkové kategorie. Lze ji vřele doporučit jak pro nejmenší děti, tak pro těhotné a kojící ženy nebo seniory.

Základním principem homeopatie je hledání a léčba pravé podstaty nemoci - nemusíte se tedy obávat pouhého potlačení příznaků, které může vést při podcenění situace k přetížení organismu a nové vlně onemocnění.

Homeopatické léky lze užívat také jako prevenci zimních onemocnění během celé sezóny. Právě homeopatika mohou být šťastnou volbou ve chvíli, kdy v rodině někdo onemocní a je třeba ochránit zbytek rodiny před nákazou. Důležité je zabránit tomu, aby si nemoc mezi sebou dokola předávali všichni členové rodiny. Více informací naleznete na www.boiron.cz.

Dobrá rada: Na možnosti homeopatické léčby se zeptejte ve vaší lékárně.

*Homeopatie v České republice, MindBridge Consulting, 2011, CAWI, internetová populace 18-55 let, n = 1000

Video se připravuje ...