Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na vlastní kůži: Redaktorky vyzkoušely novinky ve fitness

  • Redaktorky Gábi a Andrea testovaly cvičení Aneb Hubneme do plavek
    4. dubna 2014 | 06:00

    Tolik různých cvičení, ze kterých si dnes můžete vybrat! Kolikrát, aby se v tom čert vyznal. Ovšem ještě že tak, alespoň si každý může najít přesně to cvičení, které bude jako dělané právě pro něj. My jsme se v redakci rozhodly, že pro vás šest novinek ve fitness centrech vyzkoušíme na vlastní kůži. Tohle jsou naše poznatky!

  • Redaktorka Gabi v Bodytec Karlín na Bodytec

    Jsem lenoch! Ke každému cvičení jsem se vždycky musela přemlouvat a myslím, že takových nás je mnohem více. To věčné odkládání na zítřek a zas a znova. Je otrava tahat si s sebou do práce ještě i tašku na cvičení, jasně, dá se na to zvyknout, ale já jsem objevila cvičení, které je po všech směrech ideální pro lidi jako jasem já. Je to úplná novinka a troch sci-fi, ale slibuje skvělé výsledky. Nejlepší je, že s sebou nepotřebujete na cvičení vůbec nic. Bodytec, který se nachází opět v Karlíně, je geniální pro všechny, kteří nemají moc času a mají rádi komorní atmosféru.

    Na vlastní kůži vyzkoušeno
    Autor: archiv

    Tohle cvičení totiž mohou provozovat nanejvýš dva lidé, tedy alespoň v tomto studiu. Když přijdete, vyfasujete bavlněné tričko a kraťasy, které přiléhají na tělo, a v šatně se do nich obléknete. Pod tím zůstáváte zcela nazí, bez spodního prádla. Po cvičení, dostanete k dispozici ručník a veškerá mýdla a šampóny jsou taky volně k mání. Ideální, prostě si jen tak odběhnete zacvičit a nemusíte s sebou tahat obří tašku plnou věcí. Cvičení trvá dvacet minut a potom ještě pět minut strečinku. Na zapůjčený obleček vám jedna z milých dam, které se obě jmenují Pavlína, navlečou vestičku, kterou pevně utáhnou, aby doléhala na tělo, kolem nohou a rukou vám upevní pásky a ještě dostanete pás na zadek. To vše se propojí a zapojí do elektriky.

    Na vlastní kůži vyzkoušeno
    Autor: archiv

    Cvičení pro lenochy

    Pomocí otočných ovladačů se nastaví síla výboje, který stimuluje svaly. Zezačátku je to trošku nepříjemné, ale brzy si zvyknete. Díky této stimulaci se aktivuje 90% svalů celého těla a dvacetiminutové cvičení tak vydá za hodinu a půl běžného cvičení v posilovně. V podstatě jde o to, že čtyři vteřiny výboje stimulují všechny svaly, zatím co provádíte jednoduchá cvičení s cvičitelkou a čtyři vteřiny je pauza. Dvacet minut uteče jako voda, ale pěkně se u toho zapotíte. Druhý den jsem rozhodně cítila bolavé svaly! Bodytec mně, jako lenocha, nadchnul.

    http://www.bodytec.cz/

  • Redaktorka Andrea v Balance Club Brumlovka na Cross Workout

    Cvičení
    Autor: archiv
    Když jsme se v redakci odhodlaly konečně udělat něco s našimi špíčky, chtěla jsem to vzít z gruntu. Proto jsem se rozhodla pro fyzicky náročné cvičení CrossWorkout. Hned při příchodu mě příjemné překvapilo moderní a čisté prostředí a vstřícní zaměstnanci. Při vstupu do cvičebního sálu jsem se ovšem zarazila. „Proč jsou tady jen muži a jedna svalnatá žena,“ pomyslela jsem si. To jsem se záhy dozvěděla. Kondiční cvičení mě, stále sedící redaktorku, asi po 10 minutách tak odrovnalo, že jsem se sklopenýma ušima odešla.

    Takže, pokud máte chuť, dát si pořádně do těla a zároveň jste si jistí, že jste v dobré kondici, je toto cvičení pro vás jako dělané. Během hodiny převažují cviky se zátěží vlastního těla (shyby, kliky, výskoky, přítahy či sedy lehy), hodně se také využívají činky a švihadla. A jako příjemný bonus můžete po náročném tréninku navštívit relax zónu s bazénem a několika druhy saun, nebo si zajít na relaxační masáž.

    http://www.balanceclub.cz/cs/

    Cvičení
    Autor: archiv
  • Redaktorka Andrea ve Factory Pro na Power Józe

    Cvičení
    Autor: Shutterstock
    Po předchozí zkušenosti jsem trochu zmírnila a rozhodla jsem se poprvé v životě vyzkoušet power jógu. Během hodinové lekce jsem si příjemné protáhla celé tělo, zpotila se a zároveň posílila svaly, o kterých jsem ani nevěděla, že existují. Lekce power jógy spočívala v pravidelném opakování základních jógových pozic, které šly dynamicky za sebou. Díky velmi klidnému prostředí a šeru jsem si během formování postavy také skvěle odpočinula a pročistila hlavu.

    Po skončení lekce jsem si o power józe ještě dlouze povídala s lektorkou Janou Čermákovou, která mi mimo jiné poradila, že ten, kdo chce zhubnout či zformovat tělo pouze pomocí jógy, by ji měl cvičit alespoň 3x týdně. Ideální je podle lektorky přiřadit ke cvičení ještě úpravu jídelníčku.

     http://www.factorypro.cz/

    Šatny ve Factory Pro na Smíchovském nádraží
    Autor: archiv

  • Redaktorka Andrea v PartyFit na HEAT Spoteee


    Když jsem se loni na jaře konečně odhodlala začít cvičit, zamilovala jsem si cvičení HEAT v malém, ale velmi útulném  fitness clubu PartyFit. Toto cvičení spočívá v chůzi na mechanickém pásu za doprovodu motivační hudby. Přirozeným pohybem tak spalujete tuky, posilujete srdce a učíte se správně pracovat s dechem. Když jsem se dozvěděla o novince HEAT Spoteee, musela jsem ji okamžitě vyzkoušet.

    Chcete během sportu poznat Londýn, projít se pod Eifellovkou, po slunné pláži nebo absolvovat výšlap na Ještěd? Právě o tom je Spoteee, během kterého školená  lektorka zatáhne žaluzie, spustí plátno a vy se během vteřiny ocitnete třeba v krásné přírodě nebo evropském městě. Videa jsou natočena reálnou kamerou a vy během sportu potkáváte reálné lidi procházející se po stezkách či městech.

    http://www.partyfit.cz/

    HEAT Spoteee
    Autor: archiv

  • Redaktorka Gabi ve studiu MOMA Yoga na dance józe


    Jsem v podstatě, co se cvičení týče, dost neprotřelá a nedonutila jsem se jít cvičit už hodně dlouho. Potřebuju vždycky najít něco, co nebude takové to stádové hupsání v tělocvičně.
    Na cvičení je také velmi důležité pěkné a příjemné prostředí a to rozhodně v MOMA yoga najdete
    Autor: MOMA yoga

    Dance jóga mne zaujala proto, že jsem nechtěla klasickou jógu a říkala jsem si, že bude určitě dynamičtější. V úžasných prostorách studia MOMA, které ještě voní novotou, jsem si skvěle zacvičila. Studio je na skvělém místě, přímo v centru Prahy a navíc si tu můžete koupit jejich vlastnoručně vyráběné čerstvé šťávy nebo slupnout zdravý oběd či svačinku.

    Dance jóga je velice zábavná
    Autor: MOMA yoga

    Co je to dance jóga

    Dance jóga spojuje power jógu s různými tanečními kroky, baletními figurami a jazzem. Moc mně to bavilo, protože pohyby byly propojeny s hudbou, choreografie nebyla náročná, takže jsem si nepřipadala jako nemehlo a krásně jsem si protáhla tělo. Celková atmosféra studia a i příjemná cvičitelka na mně udělali velký dojem.

    http://www.momayoga.cz/


  • Redaktorka Gabi v Holmes place Karlín na Body pump


    Po klidnější józe jsem se rozhodla, že je čas zkusit něco, při čem si dám trochu víc do těla. Cvičení, které na mně udělalo největší dojem, po tom co jsem si jich několik nastudovala v teorii, byl Body pump.
    Bodypump je skvělé cvičení na celkové posílení a vyrýsování vašeho těla
    Autor: holmes place

    V karlínském Holmes place jsem byla poprvé a přišla jsem tip ťop, takže než jsem se dostala přímo do tělocvičny, byla jsem tam o minutku pozdě. Cvičitel už dostal echo o tom, že na hodinu přijde nováček, který to ještě nikdy nedělal. Když jsem se vynořila ve dveřích, akorát ho mezi cvičenci hledal, a když mě zahlédl, bylo mu vše jasné.

    Solidarita funguje

    Bodypump je skvělé cvičení na celkové posílení a vyrýsování vašeho těla
    Autor: holmes place

    Cvičení bylo nečekaně dynamické a zábavné, ale nejvíce mně fascinovalo to, jakým způsobem mi všichni cvičící, kteří byli kolem mně, pomáhali zapojit se správně do cvičení a používat ta správná závaží. Jde totiž o cvičení s činkou, na kterou si během hodiny přidáváte nebo naopak ubíráte závaží a s ní do rytmu provádíte různé cvičící sestavičky. Na řadu přijdou všechny svaly na těle, já cítila hlavně nohy! Schody, které ze studia vedou, bych nesešla bez zábradlí, ale byl to skvělý pocit a endorfiny mi vykouzlily úsměv na tváři. Dát si takhle do těla dvakrát do týdne, určitě by to na mém těle bylo znát.

    http://holmesplace.cz/


Diskuse ke článku
.
Další články z kategorie

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

Chcete mít hezky vytvarované tělo? Začněte co nejdříve s posilovacími cviky, které opravdu fungují. Zacvičte si je doma podle videa s fitness trenérkou. … celý článek

Video se připravuje ...