Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pozor! Zrádné sporty, po kterých můžeme tloustnout!

Pokud to s některými sporty budete přehánět, můžete se dočkat opačného vyýsledku, než si představujete.
14. listopadu 2013 | 08:00

Rozhodla jste se zapracovat na své postavě, téměř denně cvičíte, ale úbytek kilogramů se nekoná? Možná jste zvolila nevhodný sport, díky kterému vám ubývá tuk, ale přibývají svaly, které jsou hutnější než tuk.

Pozor na extrémně náročné sporty!

Pokud chodíte pravidelně na fyzicky náročné sporty, jako jsou spinning nebo HEAT, které pálí mnoho kalorii, budete mít po každém cvičení téměř nesnesitelný hlad.

V začátcích cvičení vaše tělo nechápe, že ho chcete zbavit tuku a snaží se dorovnat váhu vysíláním signálu: Mám hlad a potřebuji energii! Hlídejte si proto pečlivě, co po náročném cvičením sníte.

Zrádný spinning

...
Autor: Shutterstock

Tento oblíbený sport není vhodný pro každého. Některé ženy mají sklony k vyšší tvorbě svalové hmoty a ze spinningu se jejich nohy a zadek sice zpevní, ale také zmohutní. Pokud budete tento sport provozovat jednou týdně a prokládat ho jinými aktivitami, je to ideální.

Samotná jóga nepomůže

Jóga je především ve světě velmi populární, protože jsou ženy přesvědčeny, že si nejen protáhnou tělo, ale také zhubnou. Při běžné hodině jógy spálíte pouhých 400 kalorii, které vám dokonalou postavu nevyčarují. Navštěvujte dál jógu, ale kombinujte ji například s aerobním cvičením, které intenzivně spaluje tuky.

Plavání

Oblíbili jste si plavání? Dejte si pozor, můžete ztloustnout! Americký sportovní magazín nedávno potvrdil, že pravidelnou svižnou chůzí můžete zhubnout během tří měsíců až osm kilo! Za stejnou dobu můžete plaváním přibrat až 5 kilogramů.

...
Autor: Shutterstock

Zapomeňte na pomalé plavání, musíte se zahřát, protože teprve pak bude potlačena vaše chuť k jídlu. Také nikdy nechoďte do bazénu nalačno, po návratu domů byste mohla "vybílit" celou lednici. Zhruba 30 minut před plaváním si dejte malou a zdravou svačinku, která vám dodá energii a zažene hlad.

Nejlepší je sportovní aktivity kombinovat. V pondělí si dejte do těla, ve středu se protáhněte lehkou jógou nebo pillates a o víkendu někoho vyzvěte na duel ve squashi. Když k tomu připojíte zdravé stravování, máte vyhráno.

Další články z kategorie

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

Chcete mít hezky vytvarované tělo? Začněte co nejdříve s posilovacími cviky, které opravdu fungují. Zacvičte si je doma podle videa s fitness trenérkou. … celý článek

Video se připravuje ...