Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nebaví vás cvičit? Potřebujete tu správnou motivaci

Jednoduché triky, které vás dokáží motivovat k pravidelnému cvičení
14. srpna 2013 | 12:00

Hubnutí bez pohybu, to nejde dohromady. Proto je potřeba, abyste se alespoň jednou týdně dokopali k nějakému tomu cvičení. Najděte si tu správnou motivaci a uvidíte, že se na další lekce v tělocvičně budete těšit.

1. Dejte splnitelné cíle
Není nic horšího než dát si cíle, které nemůžete splnit. Nesnažte se si namluvit, že právě budete chodit cvičit pětkrát týdně, když máte diář nabitý k prasknutí. Naopak, dejte si za cíl, že jednou týdně a je jedno, který den to bude, se vypravíte si zacvičit. Stejně tak přistupujte i ke kilům, kterých se chcete zbavit. Nedávejte si za cíl, že zhubnete dvacet kilo, stanovte si za cíl pět a až je shodíte, přidejte další.

...
Autor: Shutterstock
2. Dejte si odměnu
Ne, nemyslíme tím, že si po cvičení skočíte do mekáče a vše, co jste právě pracně shodili, nabere dvojnásob. Odměnou vám může být nějaký ten hadřík v menší velikosti, lístek do kina nebo krásná kytka, se kterou si uděláte radost.

deníček
Autor: Shutterstock.com
3. Zapisujte si
Chcete-li zhubnout a hlavně změnit svůj životní styl, budete na sebe muset být přísní. Veďte si podrobný deníček o tom, co jste snědli, kdy a jak jste cvičili a kolik jste vypili tekutin a každý večer si svůj den znovu projděte. Uvidíte, že pravidelná kontrola vás donutí dodržovat vše, co jste si usmysleli.

4. Chce to inspiraci
Potřebujete svůj vysněný cíl vidět na vlastní oči? Pak si trochu pohrajte a vytvořte si vizuál budoucnosti. Najděte si postavu svých snů, vystříhněte a nalepte ji na papír a k ní přidejte svoji hlavu. Vedle pak nalepte svoji postavu dnes. Když si tuhle koláž dáte na lednici, rychle vás přejde večerní mlsání i to, že místo hodiny cvičení se budete raději válet u televize.

tanec
Autor: Shutterstock.com
5. U cvičení se bavte
Jestli vás nebaví aerobik, posilování nebo jízda na rotopedu, nic vás do posilovny nedostane. Proto si raději najděte aktivitu, na kterou se budete těšit. Zkuste tanec, balet, bikram yogu apod. Ve většině fitness studií se dají zaplatit jednotlivé lekce, takže můžete cvičení střídat podle toho, na co máte zrovna náladu.

6. Buďte krásná
Netrapte se tím, že na rozdíl od ostatních v tělocvičně máte velký zadek nebo máte špek na břiše, právě cvičením se vad na kráse zbavíte. Aby vám bylo lépe, pořiďte si na cvičení nějaké pěkné oblečení, takové, ve kterém se budete cítit opravdu dobře a užívejte si pocit, jak lekci od lekce vypadáte lépe.

Další články z kategorie

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

Chcete mít hezky vytvarované tělo? Začněte co nejdříve s posilovacími cviky, které opravdu fungují. Zacvičte si je doma podle videa s fitness trenérkou. … celý článek

Video se připravuje ...