Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hubnutí pro lenochy: Stačí zahodit ovladač a smát se

Jste příliš líní na to, abyste šli cvičit? Máme pro vás tipy, jak zhubnout bez posilovny a diety.
26. července 2013 | 14:00

Je vám horko a rozhodně se vám nechce se trápit v posilovně nebo jít běhat do parku? Pro největší lenochy jsme našli deset činností, při kterých mohou bez námahy zhubnout.

Pořád choďte

Nemusíte vyrážet na dlouhé túry, hubnout chůzí můžete i doma. Zkuste pochodovat při tak banálních činnostech, jako je telefonování nebo třeba čištění zubů. Uvidíte, že za nějaký ten čas budete mít fyzičku jako byste byla rozená turistka.

Stání na jedné noze
Autor: Shutterstock.com
Stůjte na jedné noze

Podsaďte pánev a stoupněte si na jednu nohu, budete tak posilovat skoro bez námahy. Navíc toto cvičení můžete provádět kdykoliv, kdekoliv a ještě u toho můžete například mýt nádobí nebo vařit.

Posilujte svaly, kde to jen jde

Při čekání na tramvaj, na to až vám vyjedou papíry z tiskárny nebo ve frontě na kasu supermarketu nemusíte jen tak bezmyšlenkovitě lelkovat, naopak tenhle čas plnohodnotně využijte. Zkuste například nenápadně podsazovat pánev a zatínat svaly na zadečku. Ideální také je zpevňovat a zatahovat bříško, díky čemuž posílíte břišní svaly a hlavně během pár sekund budete vypadat štíhlejší.

Zahoďte dálkový ovladač

Možná vám to bude připadat jako z historického románu, že kdysi lidé vypínali a zapínali televizi či rádio ručně. Jenže tenhle retro počin vám dokáže spálit spoustu kalorií. Zahoďte tedy všechny technické vymoženosti a pěkně postaru vždycky vstaňte, dojděte k přístroji a zase si jděte sednout. Při téhle činnosti posílíte například stehenní svalstvo a to se vyplatí.

Chůze po schodech
Autor: Shutterstock.com
Zapomeňte na výtah

Stejně nikdy nejede, když ho potřebujete, tak proč si neušetřit čas a navíc neudělat něco pro své tělo. Zapomeňte tedy na výtah a schody si pěkně každý den vyšlápněte po svých.

Smějte se, co to dá

Pořádně se od plic zasmát není zdravé jen pro mysl, ale také pro vaši štíhlou linii. Dvacet vteřin hurónského smíchu je totiž srovnatelné se třemi minutami na veslovacím stroji. Pokud se vám tedy nechce jít cvičit, je smích tou ideální náhradou při které posílíte břišní svaly.

Další články z kategorie

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

Chcete mít hezky vytvarované tělo? Začněte co nejdříve s posilovacími cviky, které opravdu fungují. Zacvičte si je doma podle videa s fitness trenérkou. … celý článek

Video se připravuje ...