Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Víte, čím trpí vaše pokožka v posilovně?

Věděli jste, že vaše pokožka při cvičení trpí? Víme, jak ji opět dostat do formy
29. března 2013 | 07:00

Trápíte své tělo v posilovně a čekáte, že za čas budete neodolatelná, jenže ouha, čím častěji cvičíte tím hůře může vypadat vaše pokožka.

Akné

Ne, že by vám po cvičení naskákaly pupínky jako byste byla v pubertě, jedná se spíš o tzv. mechanické akné. To se objevuje hlavně v oblasti linie vlasů, v dekoltu, na zádech nebo v podpaží a tříslech. Způsobeno je třením oblečení o zpocenou pokožku, nevhodnými materiály sportovního oděvu nebo používáním kosmetických přípravků při sportu.

Základem všeho je dobře pokožku mýt
Autor: Profimedia.cz
Ucpané póry

Díky tomu, že se při sportování více potíte na všech částech těla, vyplavuje pokožka na povrch všechny nečistoty, které za poslední dobu nashromáždila. Proto je dobré po cvičení pleť vyčistit pleťovým mlékem. Tím zabráníte vzniku akné a nehezky ucpaným pórům.

Zhoršení ekzémů

Při sportu se zvyšuje teplota vašeho těla a horká pokožka je živnou půdou pro rozvoj ekzémů. Navíc slaný pot kůži dráždí ještě více narušuje. Pokud na kožní problémy trpíte, rozhodně se vyhněte neklimatizovaným posilovnám a po ruce mějte vždy čistý ručník, kterým se budete moci osušit.

Obyčejné sprchování proměníme v magický rituál pomocí vizualizace – tato technika využívá zrakovou představivost a spočívá v tom, že se snažíme vidět naše přání tak, jako kdyby už bylo skutečností.
Autor: profimedia.cz
Sprchování po zátěži

Je jasné, že se po cvičení musíte osprchovat, ale neměli byste to přehánět. Kůže je totiž hodně prokrvená a citlivá a příliš dlouhá a horká sprcha ji narušuje. Navíc byste se měla vyhnout voňavým energetizujícím sprchovým gelům, které sice nabudí vaše smysli, ale vaši kůži spíše uškodí.

Další články z kategorie

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

Chcete mít hezky vytvarované tělo? Začněte co nejdříve s posilovacími cviky, které opravdu fungují. Zacvičte si je doma podle videa s fitness trenérkou. … celý článek

Video se připravuje ...