Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Stehna jako Penelope Cruz: Pořiďte si božské nohy!

1. listopadu 2012 | 06:04

Při pohledu na její dokonalé nohy je těžké uvěřit, že má těměř dvouleté dítě a brzy jí bude čtyřicet. Herečka Penelope Cruz vypadá zkrátka skvěle! Vyzkoušejte její triky i vy.

Odhalíme vám, jak získat záviděníhodnou postavu filmové hvězdy. Jen díky jednoduchému cviku má totiž Penelope stehna štíhlá a pevná jako před deseti lety.

Osobní trenér, Gunnar Peterson, dohlíží na to, aby španělská herečka nezahálela. Pečlivě připravený celoroční plán sestává z cvičení, které zahrnuje silový trénink (například hmotnost), kardio cvičení (např. sprint) a strečink.

Cruz si dokonale vytvarované nohy udržuje také joggingem a tancem. Ale jejím donedávna pečlivě skrývaným tajemstvím je úplně snadný cvik - dřepy s míčem. Ty vám dokonale posílí přední stranu stehen.

Jak na to:

Postavte se zády k volné zdi. O míč se lehce opřete v oblasti beder. Záda narovnejte a nohy rozkročte na šířku ramen. Dávejte si pozor, aby nohy nebyly příliš vepředu.

Pokrčte kolena a pomalu udělejte dřep. Stále dbejte na to, aby vaše záda byla stále rovně.

Když jsou vaše stehna rovnoběžně s podlahou (v úhlu 90°) a lýtka kolmo na zem, držte pozici po dobu tří sekund. Snažte se nezvedat žádnou část chodidel, a především paty.

Pak se pomalu vraťte zpět do vzpřímené polohy. Hýždě by měly směřovat přímo dolů nebo lehce vzad.

Míč stále držte v oblasti beder, přispívá to k podpoře zad. Opakujte 10 až 12 krát.

Tento cvik si můžete ještě ztížit, pokud budete používat pouze jednu nohu. Důležité je se opřít o míč na správném místě, abyste neztráceli stabilitu.

Jestliže máte k dispozici gymnastický míč a volnou stěnu, můžete jej využít k procvičení přední strany stehen.
Autor: profimedia.cz

Další články z kategorie

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

Chcete mít hezky vytvarované tělo? Začněte co nejdříve s posilovacími cviky, které opravdu fungují. Zacvičte si je doma podle videa s fitness trenérkou. … celý článek

Video se připravuje ...