Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

POWER PLATE: Štíhlejší a pevnější tělo už za půl hodiny!

28. září 2010 | 05:00

SERIÁL: Chcete zhubnout, ale v nabídce fitness center si nemůžete vybrat? Redaktorka Blesk.cz za vás vyzkouší na vlastní kůži nejžádanější trendy v oblasti cvičení a bez obalu řekne, co si o tom myslí. V minulém díle jsme vám představili Zumbu, teď pokračujeme s Power Plate.

Pokud člověk potřebuje nutně shodit pár přebytečných kil a celkově se zpevnit, ale nemá volného času na cvičení nazbyt, troufla bych si říct, že Power Plate je určen právě jemu. Tento přístroj slibuje rychlé, ale zato velice intenzivní posilování, díky kterému může každý docílit štíhlejší a pevnější postavy.

Trenér, fyzioterapeut a držitel certifikátu k provozu Power Platu, Matěj Brabec říká: "Power Plate mne zaujal na první pohled, měl jsem o něm výborné reference a po zkušebním tréninku jsem byl nadšený. Rozhodl jsem se ho koupit do našeho studia a po pár měsících další dva. Má totiž široké využití - posilování těla, zpevnování konkrétních partií těla, využít se dá rehabilitačně i pro relaxační účely formou masáže a používat ho mohou jak trénovaní sportovci, tak i úplní začátečníci."

Co je Power Plate?

Power Plate je vibrační zařízení, které dle svých výrobců a distributorů přináší nový rozměr do kondičního cvičení a wellness pro všechny věkové kategorie, životní styly a tělesné schopnosti. Využívá princip "Acceleration Training", to znamená že vibrace působí na lidský organismus a vytváří tak jejich vzájemnou přirozenou reakci.

Jak probíhá cvičení?

Velikou výhodou cvičení na Power Platu je časová nenáročnost (30minut) a procvičení celého těla se zaměřením na jeho střed. Pokud jste na Power Platu poprvé, je důležité, abyste u sebe měla školeného trenéra, který vás celým tréningem provede a bude obsluhovat přístroj. Začíná se protažením neboli strečinkem na Poweru, pak se přechází k hlavní cvičební (posilovací) části, která je zaměřena na problematické ženské partie, jako jsou stehna a hýždě, dále na břišní svalstvo a na svaly trupu a horních končetin. Tréning je zakončen příjemnou intenzivní masáží, kterou lze uplatnit i na ty partie těla, které trpí celuitidou a opět závěrečným protažením.

Kolik spálím kalorií?

Záleží na každém člověku, jak intenzivně se cvičení věnuje a jak silnou zátěž si zvolí, ale průměrně za půl hodiny tréningu cvičící zhubne okolo 500kcal, to by šlo přirovnat například k hodině intenzivního kruhového tréningu.

Co na sebe a co s sebou?

Pohodlné sportovní oblečení (kraťasy nebo tepláky) a kvalitní pevnou sportovní obuv. Mikinu, kterou jsem si brala já, jsem velice ráda hned po začátku trénigu odložila, takže narozdíl od jiných sportů není třeba. K pití doporučuje Matěj Brabec, pod jehož vedením jsem cvičila, kromě neperlivé vody i iontový nápoj na zvýšení energie a ručník na otření potu.

Mám pár kilo navíc!

Trénink na powerplatu je určen pro širokou veřejnost, takže je vhodný i pro lidi s mírnou i větší nadváhou, naopak , všem těm, kteří se svojí váhou trápí je Power Plate přímo ideální, protože je šetrný na klouby a během cvičení je nezatěžuje. U tohoto stroje také existuje pár kontraindikací např. těhotenství nebo pooperační a poúrazové stavy. Pokud jste nějaký těžký úraz nedávno prodělala, Matěj Brabec doporučuje vše prokonzultovat nejprve s trenérem.

Video se připravuje ...
 • VIDEO: blesk.cz

Kolik za trénink zaplatím?

Cena tréninkové jednotky se liší podle úrovně posilovny či studia a hlavně zda se jedná o individuální nebo skupinový trénink. Proto se částka  pohybuje od 100-500kč.

Kam na Power Plate?

Ačkoliv je na trhu už přes dva roky, Power Plate ještě stále zažívá boom a neustále přibývá posiloven a studií, které mají tento stroj (řetězec posiloven Holmes Place je největší propagátor, pak jsou tu malá specializovaná studia, jako např. Power studio v Poděbradech, kde jsem trénovala). Více informací najdete na www.powerplate.cz.

Power Plate na vlastní kůži!

Vyzkoušela redaktorka Blesku pro ženy.cz, Natalie:

"Vyzkoušet Power Plate jsem chtěla už dlouho, ale samozřejmě, jak už to bývá u všech lenochů, chyběla dostatečná motivace přístroj vyzkoušet. Na první hodinu jsem si vzala mikinu protože když jsem viděla instruktážní videa, kde byli cvičící téměř statičtí, nepřišlo mi, že bych se na tom nějak zvlášť nadřela. Opak byl ale pravdou. Už při posilování nohou jsem se začala potit a při konci tréningu ze mě přímo lilo. Tréning byl krátký, zato velmi intezivní. Na jeho konci jsem se nechala masírovat drobnými vibracemi přístroje, což mi bohatě nahradilo bolestivé posilování předtím. Druhý den jsem cítila všechny svaly ale ne tak, že by mě bolely. Power Plate bych určitě dopručila těm, kteří nemají čas na posilovny a náladu na hromadná cvičení. S jeho pomocí jsem se cítila celkově zpevněná skutečně téměř ihned."

Autor: NBr, lenak
Další články z kategorie

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

Chcete mít hezky vytvarované tělo? Začněte co nejdříve s posilovacími cviky, které opravdu fungují. Zacvičte si je doma podle videa s fitness trenérkou. … celý článek

Video se připravuje ...