Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Energie na celý den

17. října 2008 | 15:05

Těžko se vám vstává a v práci se cítíte malátná a unavená? Začněte ráno lehkým fitness programem, který se vám postará o perfektní start do nového dne.

Jako kočka
Zvířata vědí, jak na to. Vezměte si z nich příklad. Po probuzení se libovolně protahujte, zapojte do pohybů i ruce a vydatně zívejte. Takto si přirozeně protáhnete záda a povzbudíte celé tělo.

Aktivní budíček
V poloze na zádech mírně zvedněte hýždě a nohy, ruce položte podél těla a "jeďte na kole". Šlapejte přibližně 2 minuty, potom si na chvilku odpočiňte a vstaňte z postele.

Příjemný strečink
Protáhněte si prsní a ramenní svalstvo: Sedněte si na kraj postele a spojte ruce za zády. Ramena tlačte dozadu. Vydržte 20 sekund a uvolněte se. Opakujte 10x. Snažte se cvičit se zpevněným břišním svalstvem.

Procvičení celého těla
Střídavě zvedejte kolena a současně k nim zvedejte protilehlý loket. Snažte se cvičit s rovným trupem a zpevněnými břišními svaly. Vydržte 2 minuty.

Trénink koordinace
Soustřeďte se a váhu těla přeneste na levou nohu. Pravou nohu pokrčte a patu zvedněte směrem k hýždím. Pravou ruku upažte a levou přibližte k levé patě. Vyměňte strany a cvičte přibližně 2 minuty bez přerušení.

Autor: bes, oli
Související články
Další články z kategorie

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

Chcete mít hezky vytvarované tělo? Začněte co nejdříve s posilovacími cviky, které opravdu fungují. Zacvičte si je doma podle videa s fitness trenérkou. … celý článek

Video se připravuje ...