Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jak spálit 200 kalorií za víkend? Dopřejte si sex a nakupujte!

  • Spálit 200 kaloriíí můžete i příjemněji, než v posilovně.
    7. června 2013 | 15:30

    Plavková sezóna je před námi a my stále častěji přemýšlíme, jak se zbavit nějakého toho kila. Našli jsme proto 10 způsobů, jak během nadcházejícího víkendu příjemně spálit 200 kalorií bez dření v posilovně.

  • Dopřejte si sex

    Předehra je důležitá
    Autor: Shutterstock.com

    Potit se nemusíte jen v posilovně! Existují i příjemnější způsoby, jak být o 200 kalorií "lehčí". Třeba půl hodinka milování. Ale pozor na to, jakou polohu zvolíte. Pokud nebýváte příliš aktivní a během milostných hrátek jen nečinně ležíte, sledujete strop a přemýšlíte, co zítra uvaříte, nečekejte žádný výrazný energetický výdej. Pokud máte naopak ráda vše ve "vlastních rukou" a preferujete polohu "na koníčka", můžete 200 kcal spálit dokonce už za deset minut! A při orálním sexu vám na to stačí minut patnáct.

  • Vypravte se na nákupy

    Češi nakupují boty převážne ve slevách
    Autor: Profimedia.cz

    Provedené průzkumy prokázaly, že nakupování můžete skutečně "vylepšit" vaši postavu. Zvláště když se vypravíte na "lov" nových hadříků a botiček. Při chození po obchodě, přecházení z jednoho krámu do druhého a zkoušení vybraných kousků, se 200 kalorií zbavíte už za 45 minut.

     

    Náš tip:
    Zkuste nákupy absolvovat na podpatcích. Díky nim více zapojíte lýtkové a hýžďové svaly, takže si navíc postavu ještě vytvarujete.

     

  • Zajděte si na bowling

    Bowling
    Autor: Shutterstock.com

    Při téhle "sportovní" zábavě se skvěle pobavíte s přáteli, procvičíte svaly a spálíte vytoužené kalorie. Bohatě stačí, když si dráhu zaplatíte na hodinku. Ale pozor! Ve volných chvílích mezi hody nepopíjejte pivo, ani víno. Alkohol je hodně kalorický!

     

  • Líbejte se

    Vášnivý polibek je pro vás dokonce zdravý
    Autor: profimedia.cz

    Nejenže tím prohloubíte váš vztah, ale zároveň budete i hubnout. Na spálení 200 kalorií budete potřebovat 170 minut. Nemusíte se však samozřejmě líbat tři hodiny v kuse. Klidně si to rozdělte na celý víkend.

     

  • Posekejte trávu

    Než začnete sekat trávník, je třeba mít sekačku v kondici.
    Autor: Mountfield

    Máte rodinný domek či chatu a kolem velkou zahradu? Pak se vrhněte na sekání trávy nebo plení záhonků. Je to stejné, jako když budete cvičit hodinu aerobik.

     

  • Zatelefonujte kamarádce

    Pokud využíváte mobil pouze k telefonování a psaní smsek, určitě oceníte přístroje s nízkou cenou
    Autor: archiv firem, scom

    Máte výčitky, že jste už dlouho nezavolala kamarádce, mámě nebo třeba dávné spolužačce? Napravte to! Neseďte při tom ale v křesle. Při hovoru choďte. Nezáleží na tom, jestli po bytě nebo po ulici, zkrátka se jen hodinku nezastavte.

     

  • Tančete

    Tanec
    Autor: Profimedia.cz

    Nejenže spálíte přebytečné kalorie, vytvarujete postavu a vylepšíte si kondici, ale budete se i dobře bavit. Navíc velkou výhodou tance je to, že si každý může vybrat podle svého gusta, kterému druhu tance se bude věnovat.

  • Jděte si zaplavat

    Vytvarujte si postavu a staňte se královnou pláže!
    Autor: profimedia.cz

    I plavání vám dokáže perfektně vyformovat a zkrášlit postavu. Zpevňuje totiž svalstvo celého těla, především svaly prsní a zádové, svalstvo nohou, boků, trupu a rukou. V závislosti na rychlosti plavání a plaveckém stylu vám stačí přibližně 30 - 60 minut.

  • Vyvenčete domácího mazlíčka

    Raní venčení vám rozproudí metabolismus.
    Autor: Shutterstock.com

    Vezměte tentokrát tuhle často (ne)populární povinnost na sebe. Ranní procházku s pejskem využijte k nastartování metabolismu! Svižné tempo držte minimálně 45 minut. Prospěje to vám i vašemu mazlíčkovi.

  • Zabruslete si

    Bruslení
    Autor: Shutterstock.com

    Obujte kolečkové brusle a jděte si zajezdit! In-line bruslení vám zlepší kondici i náladu. I tady je samozřejmě výdej přímo závislý na úsilí a intenzitě s jakou danou činnost provádíte. Pokud se budete pohybovat „vycházkovou“ rychlostí asi 10 km/h, spálíme během této doby asi 350 kalorií. Když ale zvýšíte tempo, bude vám na spálení 200 kaloríí stačit pouhých 20 minut.

Klíčová slova:  hubnutí, jak spálit 200 kalorií
Diskuse ke článku
.