Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Štíhlí podle horoskopu: Nejlépe hubnou Váhy, nejhůře Střelci

Pokud se Váhy rozhodnou svou nadváhu řešit, mívají nejlepší výsledky ze všech znamení.
3. června 2013 | 11:21

Výsledky dvouletého průzkumu dokazují, že úspěch při snižování váhy se liší nejen podle pohlaví a věku. Zdárný výsledek hubnutí ovlivňuje dokonce i to, v jakém znamení se lidé narodili. Nejlépe se daří hubnout lidem ve znamení Vah, v žebříčku je následují Býci a Lvi.  

Pro Váhy je typické, že hledají stále něco nového, zejména v jídle. Mají rádi experimenty, zkouší italskou, čínskou, tureckou kuchyni. Zároveň si však cítí potřebu harmonie v těle, umí tedy vhodně jídlo kombinovat, což právě dokazuje průzkum Světa zdraví.

„Lidé narozeni ve Váhách pomoc výživových specialistů příliš nevyhledávají. Ale pokud se rozhodnou svou nadváhu řešit, mívají nejlepší výsledky ze všech znamení,“ potvrzuje na číslech z průzkumu Josef Hůla, ředitel sítě nutričních poradenských center Svět zdraví. Podle něj je totiž velmi důležité, jak lidé rady specialistů přijímají a jak se sami motivují. „Váhy nemají problém přizpůsobit se novému jídelníčku, který jim na míru připraví naši specialisté,“ vysvětluje.

Býk
Autor: SHUTTERSTOCK.COM
Typický Býk miluje pohodu, má rád zejména domácí bohatou kuchyni, rád sedí s přáteli a bez ustání jí. A tak mají lidé ve znamení Býka často problémy s nadváhou, což je vidět i na počtu návštěv v poradnách Světa zdraví. „Právě Býci byli skupinou lidí, kteří v posledních dvou letech navštívili naše poradny nejčastěji,“ doplňuje Josef Hůla.

Jeho slova potvrzuje i nutriční specialistka Věra Kociánová. „Býci jsou velmi soutěživí, a tak když se pro něco rozhodnou, tak obvykle zvítězí. V rámci tříměsíčního programu jsem se starala o tři pány, kteří se mezi sebou vsadili o to, kdo zhubne nad 10 kg a vyhrál právě ten narozený ve znamení Berana,“ uvedla.  

Prázdná lednice je dobrý základ pro hubnutí
Autor: profimedia.cz
Během sledování v průběhu dvou let zhubli v poradnách Světa zdraví lidé narození ve znamení Býka celkem 7 428 kg, Berani 7 282 kg a Blíženci 6 949 kg. Nejméně zhubli lidé ve znamení Panny, Štíra a Střelce. Štíři a Střelci svoji nadváhu příliš neřeší, alespoň lidé v těchto znameních navštívili nutriční poradenská centra v posledních dvou letech nejméně.

Důležité především je, aby se všichni, kteří chtějí shodit nějaké to kilo a váhu si také udržet naučili, jak změnit trvale svůj životní styl a upravit své stravovací návyky, tak, aby jim jídlo stále přinášelo potěšení, ale nepřibírali přitom na váze.

Hubnutí řeší většina žen.
Autor: profimedia.cz
„Vždy záleží na individuálním nastavení klienta, co je dobrého pro jednoho, může druhému škodit. A právě to zjistíme naším speciálním testem Komplexní nutriční typologie,“ vysvětluje Michaela Özdogan Schafferová, vedoucí nutriční specialistka. Podle ní právě test individuální typologie eliminuje nezdravé potraviny a naopak doporučí jednotlivým lidem zdravou skladbu jídla.

„Často se setkávám s tím, že klienti se snaží zásadně změnit výživu proti své přirozenosti, a proto se jim redukce váhy nedaří. Například začnou z neznalosti nakupovat potraviny, kdy sahají po zdánlivě zdravých, avšak pro ně zcela nevyhovujících produktech. Proto je vždy důležité zjistit pomocí přesné diagnostiky, co tělu prospívá a přizpůsobit tomu i složení a poměry jednotlivých potravin,“ doplňuje Michaela Özdogan Schafferová.

Zdroj výzkumu: Svět zdraví