Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Štíhlá a bez stresu? V NATURHOUSE vám zdarma poradí jak na to

NATURHOUSE
29. února 2012 | 00:00
Prezentace klienta |

Trpíte nadváhou, potažmo obezitou, nebo se vám naopak nedaří přibrat na váze? A věděli jste, že jednou z možných příčin může být strašák jménem stres? S řešením nejen těchto problémů vám poradí zdarma v každém ze 40 dietetických center NATURHOUSE v České republice. Dozvíte se, jak vyřešit tyto obtíže pomocí odborných doporučení, pestrých diet a unikátních produktů na bázi bylin.

Jak zvládat stres?

„Stres je komplexní proces, který vzniká jako odpověď na nadměrné požadavky kladené na naše tělesné a duševní rezervy. Nesoulad mezi těmito požadavky a našimi schopnostmi je prožíván jako ohrožení a člověk na takovou situaci okamžitě reaguje. Dlouhodobě působící nezvládaný stres může vést ke zdravotním problémům,“ poznamenává Jana Jarošová, výživová poradkyně NATURHOUSE v Českých Budějovicích. Jak dále uvádí, zpočátku se stres může projevovat zejména poruchami soustředění, úzkostí, strachem, neklidem, podrážděností, nechutenstvím nebo naopak přejídáním. Později může způsobovat například vysoký krevní tlak, poruchy zažívání a vést až ke snížení obranyschopnosti organismu vůči infekci nebo zhoubnému bujení.

Pro ty, kteří prožívají stres, byl vyvinut odborníky v NATUHOUSE speciální Antistresový program. S pomalu přicházejícím jarem totiž mnoho lidí upadá do stresu také kvůli nedostatku slunečního záření a současně vyčerpanému organizmu po dlouhé zimě.

Klienti v dietetických centrech zdarma získají podrobné vyšetření složení těla a konzultaci ohledně změny stravovacích návyků. Pokud konzultace s odborníkem odhalí, že za příčinou nadváhy stojí stres, dietolog doporučí klientovi tzv. „Antistresový program“. Ten se skládá ze speciálního jídelníčku, který je podpořen exkluzivními produkty, tedy doplňky stravy vyrobenými výhradně na bázi bylin. Jedná se o kapsle, ampule, čaje a koncentráty, které se dají koupit pouze v prodejnách NATURHOUSE.

„K Antistresovému programu doporučujeme také celozrnné sušenky různého druhu, které ho doplňují. Kromě toho poskytujeme i recepty a seznam potravin, které je vhodné zařazovat do jídelníčku,“ doplňuje dietoložka Věra Burešová z pobočky v Českých Budějovicích. A jak dále podotýká, dieta v NATURHOUSE neznamená žádné drastické omezení množství nebo výběru potravin, právě naopak. Důraz je kladen na pestrou a pravidelnou stravu 5x – 6x denně.

Podrobnější rady, jak čelit stresu a přitom zhubnout, můžete získat osobně v každém ze 40 dietetických center, to nejbližší k vám naleznete zde: http://www.naturhouse-cz.cz/pobocky. Detailnější informace ohledně programu Antistres: http://www.naturhouse-cz.cz/antistres.