Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Chcete se zbavit vrásek v obličeji? Vyzkoušejte botulotoxin nebo výplňové materiály Juvéderm.

MUDr. Tomáš Doležal
23. února 2012 | 00:00

S novým rokem přináší klinika plastické chirurgie Plastika Praha MUDr. Tomáše Doležala nabídku nových služeb. Plastika Praha otevírá na Národní třídě novou ordinaci pro aplikaci botulotoxinu a výplňových materiálů Juvéderm® ULTRA.

Aplikace botulotoxinu a výplňových materiálů jsou neinvazivní metody, pomocí kterých lze výrazně zahladit projevy stárnutí obličeje. Je možné je využít samostatně nebo jako doplněk invazivních chirurgických zákroků. Samostatně je lze využít u klientů, kteří ještě nejsou indikováni k operačnímu zákroku a mohou tak vyřešit změny spojené se stárnutím obličeje bez nutnosti operace. Tam, kde si tyto změny již chirurgické řešení vyžadují, lze botulotoxin a výplňové materiály využít jako doplňkové metody po operačním zákroku.

Výhodou těchto neinvazivních metod oproti operačnímu zákroku je, že efekt
bývá prakticky okamžitý a zátěž pro pacienty je minimální. Výsledný efekt
vydrží v řádu měsíců a pro udržení požadovaného výsledku je nutné je po
několika měsících opakovat.

Botulotoxin i výplňové materiály se dají použít samostatně, ale velmi často se používají v kombinaci, jelikož jejich účinek a princip využití se liší. A tak se mohou ve svém efektu velmi účinně doplňovat.

Botulotoxin je čistý přírodní protein, který se vyznačuje prvotřídní bezpečností a v medicíně je využíván více než 20 let. Látka, která blokuje nervosvalový přenos a tím dočasně znehybní cílové mimické svaly. Výsledkem utlumení činnosti těchto konkrétních svalů tak dojde k vyhlazení vrásek, které se vytváří jako důsledek činnosti těchto mimických svalů. Nejlepšího kosmetického efektu lze tímto způsobem docílit u podélných vrásek na čele, u kolmých vrásek nad kořenem nosu mezi obočím a také u vějířkovitých vrásek kolem zevních očních koutků. Aplikace botulotoxinu trvá asi 10 minut. Nízká dávka je aplikována tenkou jehličkou do svalu a většina pacientů se okamžitě vrací k normálním aktivitám. Zlepšení stavu vrásek je viditelné již několik dní po ošetření a efekt přetrvává obvykle déle než 4 měsíce.

Autor: MUDr. Doležal

Botulotoxin se dá využít i při léčbě hyperhydrosy neboli nadměrného pocení v oblasti rukou a podpaží.

Výplňové materiály, které jsou tvořeny kyselinou hyaluronovou v jejích různých modifikacích, slouží ke korekci jemných i hlubokých vrásek. Kyselina hyaluronová je polysacharid, který má schopnost vázat vodu a tak dojde ke zvětšení objemu v cílové oblasti a tím vyhlazení nebo alespoň snížení hloubky vrásek. Dá se též velice dobře využít ke zvětšení objemu rtů a zvýraznění jejich kontur. Aplikací kyseliny hyaluronové lze také korigovat objemový úbytek určitých oblastí obličeje, který souvisí se stárnutím. Lze tak doplnit objemové změny v oblasti lícních kostí, brady, atd.

Autor: MUDr.Doležal

Aplikace výplňových materiálů se provádí rovněž ambulantně a pacient tak odchází bezprostředně po ošetření.

Na naší klinice používáme nejnovější výplňový materiál Juvéderm® ULTRA. Jde o unikátní spojení kyseliny hyaluronové se znecitlivující složkou Lidokainem. Byl vytvořen, aby pacientkám poskytl ještě větší spokojenost a současně minimalizoval bolest a nepříjemné pocity při ošetření.

Plastika Praha v čele s MUDr. Tomášem Doležalem vám pomocí Botulotoxinu a Juvéderm® ULTRA pomůže zahladit stopy hlavních projevů stárnutí obličeje. Je tak jednoduché být krásná!