Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

V kníru je síla: Nechte svého muže zarůst!

31. října 2012 | 18:00

Máte doma chlapa, který se nerad holí? Pak ho přihlaste do projektu Movember, jenž se po celém světě snaží pomáhat v boji s rakovinou prostaty! Symbolem letošní kampaně je právě knír.


Od zítřejšího dne až po celý listopad se může jakýkoli muž s čistě oholenou tváří zaregistrovat na stránkách movember.com a pak po zbytek měsíce pěstovat svůj dokonalý knír. Určitě se během měsíce setká se zvědavými pohledy a otázkami typu: „Co tě to s tím knírem napadlo?“ A právě každý takový dotaz znamená větší osvětu o Movemberu, a tím i o riziku onemocnění rakovinou prostaty.     

Zábavná fakta o kníru:

• Měsíční knír dokáže zadržet zhruba 30ml tekutiny nebo zhruba  10% obsahu sklenky piva, než steče jejich obsah po obličeji nositele kníru.

• Ženy vice přitahují muži s knírem

Řekněte svému muži, aby si nechal narůst knír! Podpoříte tím dobrou věc
Autor: Profimedia.cz

• S knírem vypadáte silněji a zastrašíte jakéhokoliv protivníka

• Muž má něco mezi 10.000 a 20.000 vlasů v obličeji

• V roce 1967 rozdávali Beatles papírové kníry ke svému albu Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club

• Ve standardním balíčku karet, je srdcový král jediný král bez kníru

• Čerstvě narozený delfín přichází  na svět s knírem, ale díky přírodnímu depilačnímu systému, knír krátce na to sám opadá

• Nejstarší portrét, který zobrazuje oholeného muže s knírem je jezdec na koni ze Scythie z roku 300 pr.n.l.

• Nejdelší zaznamenaný knír patřil Bajansnhu Juwansingovi Gurjarovi z Ahmedabadu v Indii. Nestříhal ho po dobu 22 let. V průměru si muž sáhne na svůj knír 760x každých 24 hodin!

Letošního ročníku se stejně jako těch předchozích zúčastní významné osobnosti českého showbyznysu: hudebníci Matěj Rupert, Ondřej Brzobohatý, skupina Wohnout, Tata Boys, režiséři Jakub Kohák a Davis Ondříček, fotbalisté a hokejisté z pražské Sparty a další…

Slavní "knírači":

Any of The Beatles | The Beatles

Řekněte svému muži, aby si nechal narůst knír! Podpoříte tím dobrou věc
Autor: Profimedia.cz

Sgt. Pepper je casto hodnocen jako nejlepsi album historie. Avšak největším dědictvím tohoto singlu bylo vytvoření moustache supergroup. Nebylo to o muzice, co katapultovlao Beatles. Bylo to o kníru.

Freddie Mercury | Queen

Řekněte svému muži, aby si nechal narůst knír! Podpoříte tím dobrou věc
Autor: Profimedia.cz

Je považován za nejlepšího muzikanta v historii. Freddieho knír je legendou mezi kníry. Jen on dokázal spojit s knírem nezapomenutelné momenty na jevišti. Nosil ho se ctí a nestyděl se za to. Jednou během koncertu prohlásil směrem k davu: “To je můj knír a já si ho nechám!”

Jimi Hendrix
Rocková legenda Jimi Hendrix a jeho neodmyslitelná kombinace afra a kníru. Bohužel on ani jeho knír už nemohou dosáhnout svého plného potenciálu, jelikož zemřel mladý - již ve svých 27 letech

Řekněte svému muži, aby si nechal narůst knír! Podpoříte tím dobrou věc
Autor: Profimedia.cz

Autor: dit