Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Přírodní medicína: Oleje na všechny vaše neduhy!

14. října 2012 | 08:25

Zbaví vás řady zdravotních potíží. Oleje lisované zastudena jsou doslova zázračným elixírem. Dokážou vás zbavit třeba migrény, kožního ekzému nebo doplní důležitý zinek.

Meruňkový olej proti rakovině

Má jedinečnou schopnost ochraňovat buňky, pozitivně ovlivňovat jejich vývoj a pomáhá při léčbě rakoviny. Příznivě působí na funkci jater, díky vitaminu A na zrak a upravuje trávení. Obsahuje také důležité vitaminy B a E.

Lněný olej proti migréně

Představuje další prostředek na ochranu srdce, snížení krevního tlaku, ale i na odstranění menstruačních bolestí a migrény. Úlevu přináší také při zánětech kloubů, lupénce, problémech se suchou pokožkou, při zánětlivých procesech, astmatu a pomáhá i při redukční dietě.

Olej může být skvělým lékem na naše neduhy. Stačí si vybrat správný druh!
Autor: Profimedia.cz
Konopný olej versus cholesterol

Je bohatý na vitaminy A, B, C, D, E, K, proteiny, omega-6 a omega-3 nenasycené mastné kyseliny, a díky tomu je přímo zázračným prostředkem na posílení imunity, snížení hladiny cholesterolu v krvi, úpravu střevní mikroflóry, stejně jako na hydrataci pokožky. Dokáže zlepšit, ale i úplně vyléčit suchou pokožku, ekzém a lupénku, působí také proti bolestem páteře, chrání před záněty a má protirakovinné účinky.

Olej může být skvělým lékem na naše neduhy. Stačí si vybrat správný druh!
Autor: Profimedia.cz

Sezamový olej na žaludek

Podporuje funkci trávicího traktu, tvorbu žluči, a vyprazdňování žlučníku. Léčí podrážděný žaludek, játra a pomáhá předcházet kornatění cév. Snižuje hodnoty cukru v krvi při cukrovce, je vhodný na masáž a ošetření suché pokožky. Ochraňuje cévy a přináší úlevu namáhaným a unaveným očím.

Sójový olej pro diabetiky

Neobsahuje žádné sacharidy, ale je bohatý na stopové prvky. Pomáhá při léčbě nervových onemocnění, zlepšuje paměť, podporuje bystrou mysl. Má obrovský přínos při léčbě aterosklerózy.

Olej může být skvělým lékem na naše neduhy. Stačí si vybrat správný druh!
Autor: Profimedia.cz

Olej z kukuřičných klíčků na klouby

Má blahodárné vnitřní, ale i vnější využití. Použít ho můžete například na masáž bolavé páteře a kloubů, příznivě působí na nervový, zažívací a vylučovací systém. Zpevňuje cévy a upravuje hladinu cholesterolu v krvi. Podporuje tvorbu červených krvinek.

Hroznový olej proti křečovým žílám

Příznivé účinky hroznů se využívají v kosmetice i v medicíně. Hroznový olej se používá na ošetření suché a unavené pleti, ale i v aromaterapii. Kromě příznivých účinků na cévy je neocenitelným pomocníkem pro sportovce. Dokáže zbavit bolesti a otoků nohou, zmírňuje zánětlivé procesy, je úspěšný v prevenci vzniku křečových žil, artritidy a aterosklerózy.

Olej může být skvělým lékem na naše neduhy. Stačí si jen vybrat správný druh!
Autor: Profimedia.cz

Dýňový olej na prostatu

Muži s onemocněním prostaty by měli sáhnout právě po tomto léku. Pomáhá například při bolestivém močení. Díky vysokému obsahu zinku posiluje imunitu, snižuje hladinu cholesterolu, minimalizuje riziko infarktu, zpomaluje kornatění cév. Je neocenitelným pomocníkem i při vypadávaní a regeneraci poškozených vlasů.

Kmínový olej proti nadýmání

Podporuje činnost celé střevní soustavy, pomáhá proti nadýmání, je výbornou prevencí proti rakovině žaludku, jater, střev, plic i prsů. Působí antibakteriálně, detoxikuje, zlepšuje sennou rýmu a jeho vnějším použitím se zbavíte i kožních onemocnění.

 

Oleje na všechny neduhy
Autor: profimedia.cz

 

Autor: Silvie Risová