Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

4 účinné triky pro jarní probuzení pleti!

15. března 2012 | 10:36

Máte pocit, že vaše pokožka je po zimě nepříjemně napnutá, na dotek drsnější, křehčí, postrádá obvyklý jas a objevují se na ní drobné vrásky? Zkuste jí na jaře oživit!

Možná si řeknete, že pravidla péče o pleť jsou notoricky známá, ale opravdu je dodržujete? Není to náhodou tak, že se jí věnujete jen tehdy, když už sama volá o pomoc, nebo když máte náladu?

Neodbýváte se přes den jen pár sklenicemi vody s tím, že to příště doženete? Zkuste zavést trvalé změny do svého života a uvidíte, že se to brzy projeví i nejen na stavu vaší pleti, ale i na vaší náladě a spokojenosti sama se sebou.

HYDROCEUTICAL - biotechnologické sérum na intenzivní hloubkovou hydrataci pokožky. 30ml/1000,- Kč, k dostání v lékárnách
Autor: Archiv firem

1. Pečujte o svou pokožku všemi prostředky!

Dopřávejte si dostatek spánku, aby pleť mohla v klidu regenerovat. Místo dlouhého večerního vysedávání u televize se raději jděte projít, pak si uvařte meduňkový čaj, dejte si teplou sprchu a jděte dřív spát. Ráno pak budete svěží, můžete vstát dřív a místo obvyklého spěchu si v klidu vychutnat snídani. Konzumujte vyváženou stavu s množstvím čerstvého ovoce a zeleniny. Omezte tučná jídla, sladkosti a solení.

2. Hydratace je základem úspěchu
Pleťový krém Clinique s ochraným faktorem.
Autor: Archiv firem

„Hydratace je jednou ze základních součástí celoroční péče o každý typ pleti. Vodu, kterou potřebuje k udržení své přirozené rovnováhy nedokáže sama v hlubších vrstvách tvořit, ani ji udržet na svém povrchu. Proto ji musíte pomoci - jak zevnitř, tak zvenčí,“ vysvětluje profesionální kosmetička Marie Lánová z Ústí nad Labem. Je známo, že pokožka je zásobárnou, z níž čerpají vodu další orgány a je také spojením s okolním prostředím

Proto je na místě používání takových přípravků, které mají schopnost na sebe vázat velké množství vody, fixovat ji uvnitř buněk nebo v mezibuněčném prostoru a zabraňovat jejímu odpařování. Běžné hydratační krémy to všechno nedokáží. Mnohem účinnější jsou biotechnologická emulze, která čtyřiadvacet hodin postupně obnovují vlhkost a brání  uvolňování nadměrného množství vody z pokožky.

3. Pleťová maska dodá pokožce vitamíny a výživu
Pleťová maska Banánmix, směs mletých ovesných vloček a mandlí, čerstvých banánů a vanilky, vás nakopne. Lush, 55ml/270,- Kč
Autor: Archiv firem

Jsou skvělým doplňkem v systematické péči o pleť. Dnes máme na výběr z mnoha druhů masek, od čistících přes regenerační až po vyživující. Pleťové masky je vhodné používat jednou až dvakrát do měsíce. Záleží na vašem typu pleti. Poraďte se s kosmetičkou, která maska by právě vám v jarním období nejvíce prospěla.

4. Podpořte vzhled pleti obličejovou gymnastikou

Obličejovou gymnastikou dosáhnete při pravidelném a poctivém tréninku už za pár týdnů znatelný efekt. Posílíte všechny ochablé svaly obličeje - povislá oční víčka, pokleslé koutky úst i povadlé tváře budou mnohem pevnější: „Cvičení obličejových svalů je založené na kontrakci a uvolnění, které stimuluje tkáňové buňky k produkci elastinu, říká Marie Lánová.

Nakopněte své tělo těmi správnými přípravky!
Autor: Archiv firem

Zkuste například přehnanou mimikou vyslovit a, e, i, o, u a x. Obličej také dokonale protáhnete, když vypláznete jazyk, vytřeštíte oči a zařvete bojovné "Áááá..."

Autor: ema