STŘELEC 23. 11. - 21. 12.

Jací jsou
Střelci jsou oblíbení pro svůj optimismus. Jsou to dobrodružné povahy, baví je rychlost a nepředvídatelnost. Často rozdávají sliby, které nedokáží splnit a vše by měli nejraději hned.

Zdraví
Dejte si pozor na úrazy. Občas vás potrápí revmatické bolesti i záněty nervů. Nepolykejte všechny tabletky, co vám přijdou pod ruku, ničíte si játra. Pozor na nadváhu ve zralém věku.

Na co si dávat pozor
Často se u Střelců ozývají bolesti beder, citlivá jsou i stehna a sedací nerv. Nezapomínejte ani na játra a plíce.

Prevence
Zbytečně neriskujte. Máte sice dobrou kondici, ale ta vám bude při zranění ničemu. Snažte se více plánovat, abyste nebyli nervózní, že nic nestíháte. I když máte občas problémy se spánkem, nespoléhejte se na chemii, zkuste raději přírodní produkty a více fyzické aktivity.

KOZOROH 22. 12. - 20. 1.

Jací jsou
Kozorohové mají svůj pohled na život a jen těžko změní názor. Nebývají velmi přátelští, jakoby se báli otevřít se světu. Zdá se, že všechno mají promyšlené a drží se svých zásad.

Zdraví
Ve vyšším věku je ohrožen sluch. Vaše nemoci vznikají dlouhodobě, ne nečekaně. Zaměřte se na své kosti a jejich výživu. Bez napětí se zbavíte i žaludečních problémů.

Na co si dávat pozor
Kolena a nohy, to je jejich prokletí. Často se ozývají i klouby, hrozí revma nebo artritida. Pozor i na zlomeniny a vykloubení.

Prevence
Těšte se z každého nového dne a dýchejte vzduch z plných plic. Prospějí vám hory. Máte výborný metabolismus a téměř nepřibíráte, proto si občas dopřejte i nějaký pamlsek. Přijímejte hodně vápníku a fosforu a pijte minerální vody.

VODNÁŘ 21. 1. - 19. 2.

Jací jsou
Oblíbení a vtipní, takoví jsou Vodnáři. Projevují se jako originální lidé s nevšedními nápady. Rádi pomáhají. Peníze pro ně nejsou podstatné. Vodnáři umí výborně argumentovat.

Zdraví
Občas uberte "plyn". Dávejte si pozor na pády a předcházejte křečovým žilám, takže občas nohy nahoru. Naučte se více uvolnit během hlubokokého dýchání. Na studené ruce a nohy je nejlepší sex nebo sport.

Na co si dávat pozor
Lýtka, krevní oběh a dýchání - to jsou klíčové oblasti Vodnářů. Za jejich zdravotní problémy mohou většinou nehody, které vznikají, když je jejich vládnoucí planeta Uran v nepříznivém postavení.

Prevence
Zkuste trochu experimentovat s ovocem a zeleninou, existuje mnoho způsobů, jak je připravit, aby vám chutnaly. Vyhýbejte se návykovým látkám a zkuste nějakou meditační techniku.

RYBY 20. 2. - 20. 3.

Jací jsou
"Vrby" pro druhé, trochu samotáři a trochu tajnůstkáři. Citlivé duše, které milují svůj domov a rozumí umění. Do lásky jsou ochotni investovat všechno.

Zdraví
Snažte se kontrolovat své sklony k pesimismu a své myšlení směřovat pozitivně. Často na stresové situace reagujete stahy žaludku a vnitřním třesem.

Na co si dávat pozor
Nohy a ještě jednou nohy, prsty na nohou a lymfatický systém. Ryby by měli občas zkrotit přehnané emoce a sklony zapít žal.

Prevence
Pro vás je ideální jóga a prohloubení dýchání. Často si masírujte chodidla (nebo si je nechte masírovat) a kráčejte naboso. Jezte hodně ryb.

Nenašli jste své znamení? Podívejte sem:

Velký horoskop zdraví 1 »

Velký horoskop zdraví 2 »