LEV 23. 7. - 23. 8.

Jací jsou
Rádi vedou a organizují ostatní a vystavují se na odiv. Nemají rádi rozpor, srší energií a silou. Neúspěchy snášejí těžko.

Zdraví
Hýčkejte zejména své srdce, pozor i na tepny a trombózu. Citlivý je i žlučník, vyhněte se dráždivým jídlům. Nemoc u vás většinou propukne náhle a neočekávaně.

Na co si dávat pozor
Nejnáchylnější jsou lvi na nemoci srdce, míchy, nervů a krevního oběhu. Hrozí i problémy s páteří, takže pozor při zvedání těžkých předmětů.

Prevence
Dopřejte si hodně spánku a náročné úkoly zvládněte hned ráno - tehdy vám to nejvíc pálí. Dopujte se vitamíny, nejlépe v jejich přirozené formě. Používejte více petržele, kmínu a kopru.

PANNA 24. 8. - 23. 9.

Jací jsou
Často chtějí dosáhnout dokonalosti, a to zejména svým rozumem. Někdy je brzdí vlastní zábrany a často se skrývají za různá pravidla, která vyhovují jejich vysoké morálce. Cení si čestnost a spolehlivost.

Zdraví
Neuškodilo by méně se zabývat sebou samými a svými chorobami. Panny citlivě reagují na počasí. Hlídejte si oblast žaludku a střev. Zkuste více posilovat svaly.

Na co si dávat pozor
Citlivé jsou břišní orgány, tedy celý trávicí trakt. Panny mívají krásné nehty. U pánů bývá problematická oblast varlat.

Prevence
Vašemu žaludku lahodí uklidňující čaje. Jídlo si rozdělte na více menších dávek. Přijímejte dostatek vitaminu B. Z bylinek vám udělá dobře například rozmarýn.

VÁHY 24. 9. - 23. 10.

Jací jsou
Váhy jsou stále v pohybu, jsou otevřené a s oblibou prožívají i pocity jiných. Problém jim dělá rozhodování a své povinnosti někdy odsouvají. Měly by více poslouchat svou intuici.

Zdraví
Zdravotní problémy se většinou ohlásí bolestmi hlavy. Nerovnováha se často odrazí i na pokožce, hrozí záněty a ekzémy. Vaším strašákem jsou i cysty a ledvinové kameny. Šetřete si kříž a záda.

Na co si dávat pozor
Citlivými místy jsou ledviny a nadledvinky i močový měchýř. Váhy mívají krásnou pokožku, která vypadá mladistvě i v pokročilém věku.

Prevence
Uvažujte více nad tím, co děláte, a dopřejte si více spánku. Léky, alkohol i cigarety na vás mají extra nepříznivý účinek. Choďte víc pěšky a pozor na nadměrné překyselení organismu. Jezte více obilovin.

ŠTÍR 24. 10. - 22. 11.

Jací jsou
Baví je milion věcí, nejraději by poznali všechno. Na sebe mají vysoké nároky. Zajímají se o psychologii a na druhé občas působí rozporuplně.

Zdraví
Váš sexuální život je více než pestrý, proto pozor na pohlavní choroby. Často míváte zduřelé žlázy, i tak se u vás projevuje infekce. Zvýšenou pozornost věnujte i močovému měchýři.

Na co si dávat pozor
Citlivý orgán Štírů je močový měchýř, prostata, ale i nos a reprodukční orgány. Ženy mívají většinou problémy s menstruací.

Prevence
Občas trochu přibrzděte, nemusíte stíhat všechno. V pokročilejším věku hrozí přibírání, proto jezte zdravěji. Ze svého těla si udělejte chrám a více se o něj starejte.

Nenašli jste své znamení? Podívejte sem:

Velký horoskop zdraví 1 »