Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Zkuste jarní detoxikaci! Ozdravné pobyty pod dohledem odborníků jsou stále oblíbenější

detoxikační pobyt
27. dubna 2011 | 00:00
Prezentace klienta |

Bojujete s jarní únavou, nebo s několika kily navíc, kvůli kterým se děsíte plavkového období? Zkuste detoxikační program! Těm, kterým chybí pevná vůle, nabízejí pomocnou ruku odborníci. Dnes už není problém absolvovat detoxikaci v příjemném lázeňském hotelu, nebo v hotelech na horách. I ty dnes nabízejí očistné a detoxikační pobyty.

Detoxikaci, takový „velký úklid organismu“, by si měl prý čas od času dopřát každý. Dnešní životní styl klade na naše tělo často mnohem větší zátěž, než jakou je schopno samo zvládnout. „Detoxikace je vlastně soubor procedur, které odstraní z těla toxiny, odumřelé buňky, přebytečné soli i tuky,“ vysvětlí vám odborníci na zdravý životní styl. Měla by tělo vrátit zpátky do rovnováhy a působit jako prevence proti onemocněním.

A zatímco dříve se Češi, co se týká péče o svůj organismus, spíše odbývali a o podobných procedurách nechtěli ani slyšet, dnes se s nejrůznějšími programy pro zdraví roztrhl pytel. Moderní wellness a spa centra při hotelech nabízejí jak programy proti stresu a obezitě, tak nejrůznější pobyty s cílem odbourat únavu a nastartovat organismus. Přijet je možné na dva dny, výjimkou nejsou ale ani týdenní intenzívní kúry pod dohledem výživových poradců a dalších odborníků.

Masáž lávovými kameny zrychluje metabolismus a nastartuje hubnutí!
Autor: Orea Hotels

Co vás při detoxikaci vlastně čeká?

Ráno snídaně sestavená výživovým poradcem, dopolední procedury, oběd, odpolední procedury, podle polohy hotelu doplněné o kolo, tenis nebo turistiku – tak vypadá běžný detoxikační program. Seznam a pořadí konkrétních procedur jsou obvykle individuální a nastavené na míru jednotlivým zákazníkům.

Standardem detoxikačních kúr jsou medové masáže, které z pórů a tkání vytáhnou škodliviny. Výrazné detoxikační účinky má i baňkování. To je navíc možné, jako jednu z mála procedur, provádět i při nemoci. A třeba v mariánskolázeňských hotelech si klienti mohou dopřát rašelinovou koupel nebo místní unikum - suchou plynovou koupel v Mariině plynu, která urychluje hojení a zlepšuje prokrvení. Proces hubnutí zase nastartuje masáž lávovými kameny.

Kompletní nabídku procedur mívají hotely „vyvěšenou“ na svých internetových stránkách a vyplatí se hledat. Někde vám nabídnou jen základ, jinde je nabídka o poznání bohatší.

Nebojte se experimentů!

Detoxikaci a ozdravné pobyty je možné pojmout jinak. Nových a netradičních procedur je plno a pokud vám to dovolí zdravotní stav, není důvod se jich bát. V nabídce hotelových center dnes najdete i:

- Kryosaunu, kde vaše tělo ochladí na krátkou dobu až na minus 140 stupňů. Kromě posílení imunity má kryosauna pozitivní účinky i na průdušky, namožené svaly a zlomeniny

- Oxygenoterapii, neboli kyslíkovou terapii, kdy klient vdechuje 95% kyslík. Tato procedura pomáhá na únavu a podporuje mozkovou činnost

- Suchou uhličitou koupel, při které vás uzavřou do speciálního vaku, ve kterém je oxid uhličitý. Dojde k rozšíření cév, lepšímu prokrvení organismu, rychlejšímu vylučování škodlivin a zlepšení imunity

 

Užijte si detoxikační program s partnerem a kapkou romantiky.
Autor: Orea Hotels

Zhubnout do plavek!

Právě v tomto období před létem hlásí hoteliéři zvýšený zájem o programy zaměřené na zeštíhlení a odstranění tuku. Týdenní pobyt odstartuje vstupní konzultace s výživovým poradcem, který sestaví výživový program na míru a připravuje i jídelníček pro hotelového šéfkuchaře. Součástí kúry jsou i speciální ošetření proti tukovým polštářkům, celulitidě, hodiny aqua gymnastiky, zábaly a masáže.

V ceně podobných pobytů pak bývá i volný vstup do fitness, bazénu, římských lázní, whirpoolu nebo sauny. „Zeštíhlující pobyt je ideální start pro ty, kteří nemají dost silnou vůli,“ říká k tomu výživový poradce. S ním na konci týdne ještě jednou klienti a klientky zkonzultují své dojmy a on jim poradí, jak pokračovat v nově nastaveném životním stylu.

Ve wellness centrech si můžete dopřát nejrůznější typy masáží.
Autor: Orea Hotels

Detoxikujte ve dvou!

Ti, kdo si chtějí detoxikaci spíše užít, absolutně relaxovat a nechat se rozmazlovat, mohou přijet jen na krátký romantický víkend. Podobný typ romantických wellness pobytů rády využívají dvojice, pro které personál připraví malý dárek na pokoj, romantickou večeři při svíčkách nebo společnou aroma koupel. Součástí balíčků pak bývají i některé z procedur. Přijet na ozdravný pobyt už dnes mohou do hotelů s certifikátem „baby friendly“ ale i rodiče s menšími dětmi.

Autor: Lucie Štěrbová & OREA Hotels

Inzertní sdělení:
OREA HOTELS
, největší český hotelový řetězec s více než 20 hotely v těch nejatraktivnějších lokalitách České republiky vybírá z nabídky detoxikačních a ozdravných pobytů:

Očista organismu, detoxikace

Arnika
Autor: Orea Hotels
Intenzívní šestidenní detoxikační program v OREA Hotelu Arnika Kombinace procedur pomůže odstranit z těla toxiny a nastartovat na léto.

Láska hory přenáší

Sklar
Autor: Orea Hotels
Nechte sebe a svou partnerku nebo partnera hýčkat uprostřed krkonošské přírody během romantického pobytu v OREA Vital Hotelu Sklář v Harrachově.

Speciální zeštíhlující a očistná kúra

Monty
Autor: Orea Hotels
Odpočinout si, zhubnout a nabrat nový směr životního stylu – s tím vám pomůže odborný personál OREA Hotelu Monty během týdenního pobytu plného detoxikačních procedur v Mariánských Lázních.