Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Velikonoce bez starostí? Některé hotely nabízejí prodloužené pobyty pro celou rodinu

Velikonoční vajíčka
5. dubna 2011 | 12:59
Prezentace klienta |

Velikonoce v Česku slaví více než 75 % lidí. Jde tak o druhý nejmasovější svátek hned po Vánocích. Většina Čechů je však neslaví podle křesťanského hlediska, ale bere je spíš jako svátky jara, které mohou strávit s rodinou. Prodloužený velikonoční víkend, který letos připadá až na konec dubna, je ideální příležitostí na načerpání sil. Svou nabídkou na to reagují i hoteliéři a provozovatelé penzionů.

O velikonočním prodlouženém víkendu chtějí být Češi nejčastěji s rodinou. A návštěvy příbuzenstva nebo rodinné sešlosti dnes v mnoha případech střídají kratší rodinné víkendové dovolené – v hotelech na Šumavě, v Krkonoších, ale i Vysočině.  Často také v hotelech s wellness zázemím, kde se o odbourání jarní únavy a zimních chmur postarají během prodlouženého víkendu odborníci na slovo vzatí.

Do hotelu s dětmi – žádný problém

Zatímco dříve byla podobná dovolená s menšími dětmi utopií a personál se při pohledu na malé hosty často neubránil nepříjemným pohledům, dnes není problém vzít s sebou i malé děti. I v Česku se totiž pomalu zabydlují hotely s certifikací „baby friendly“, takže zatímco rodiče relaxují na masáži, v sauně, bazénu nebo ve vířivce, o děti se postarají v dětském koutku. O velikonočním víkendu třeba i tematicky. Hotely k této příležitosti nabízejí dětské dílničky na zdobení kraslic, nebo pletení pomlázky. Při výběru hotelu si však dejte záležet a předem si podporu programu baby friendly prověřte. Ne všude totiž pochodíte.

Velikonoční beránek
Autor: Orea Hotels

 

Co to je certifikace Baby friendly?

  • disponují dětským koutkem, kde vám dítě chvíli pohlídají
  • v restauraci jsou nejen dětské židličky, ale v nabídce i dětské menu, popřípadě možnost ohřát dítěti vlastní donesené jídlo
  • na recepci je dostupná základní dětská hygiena, nočník a dětská chůvička
  • na pokoj si můžete vyžádat dětskou postýlku, problém není ani vypůjčení dětských her nebo DVD
  • v případě zájmu není problém, aby dítě pohlídal vyškolený personál

 

 

Speciální velikonoční menu?


Kromě toho mohou hosté v řadě hotelů o Velikonocích ochutnat i speciální velikonoční menu. Někde pojaté ve staročeském duchu s tradičním beránkem, mazancem, nádivkou, jidášky nebo jehněčím masem, jinde zabalené do moderního hávu. Na baru vám potom připraví speciální velikonoční drinky. Výjimkou nejsou ani slavnostní večeře. Pokud byste toto rádi, prostudujte při výběru hotelu webové stránky, kde o svých kulinářských akcích s předstihem informují.

Velikonoční ozdoby
Autor: Orea Hotels

 

Hoteliéři dnes moc dobře ví, že konkurence je obrovská a hostů po ekonomické krizi méně. K bezchybným službám tak přibalují další bonusy. O Velikonocích speciální dílny, hledání kraslic pro děti i dospělé, ukázky tradičních řemesel, velikonoční staročeské trhy a na pokoje drobné dárky „od velikonočního zajíčka“.

 

Každý rok jinak


Letos připadají Velikonoční neděle pondělí až na 24. a 25. dubna, tedy na jeden z nejzazších možných termínů. Velikonoce se slaví vždy první neděli po 1. jarním úplňku. Velikonoční neděle tak „cestuje“ mezi 22. březnem až 25. dubnem. Pokud by oslava vycházela na později, přesune se o týden dopředu.  Zároveň platí, že na nejzazší možný termín, tedy na 25. dubna nesmí Velikonoce připadnout dvakrát v každé devatenáctileté periodě. Zajímavostí je, že data Velikonoc se přesně opakují vždy v periodě dlouhé 532 let.

 

Wellness Velikonoce
Žádanou činností se v poslední době stává propojení pobytu v hotelu s relaxačními wellness procedurami. Prodloužený velikonoční víkend je tak ideální i pro nabrání sil, nalití nové energie do žil a nový start po zimě. V cenách pobytů bývají obvykle zahrnuté volné vstupy do sauny, vířivky, fitness centra, někteří hoteliéři navrch zdarma přidají i některou z wellness procedur. Na jaře tematicky například koupel v oslím mléce nebo aroma masáž. Opět nejdřív ale vyberte správný nebo prověřený hotel.

Velikonoční pomlázka
Autor: Orea Hotels

 

Někde je hostům zdarma k dispozici i odborník na wellness  a zdravý životní styl, který je schopný na základě rozhovoru poradit, které procedury jsou vhodné a které byste si naopak měli odpustit, jaký typ masáže odbourá stres a který vlije energii do žil. Zajet se dá na víkendový „minipobyt“ i do některých českých lázní. Nabízí se západočeské Mariánské Lázně. Kratší víkendové pobyty ale nabízejí i hotely v Luhačovicích.

 

Inzertní sdělení: Tipy na speciální velikonoční pobyty


OREA HOTELS
, největší český hotelový řetězec s více než 20 hotely v těch nejatraktivnějších lokalitách České republiky vybírá z nabídky Baby friendly hotelů:

 

Veselé Velikonoce

Monty
Autor: Orea Hotels
Velikonoční menu, koupel v oslím mléce, na pokoji dárek od zajíčka a staročeský řemeslný trh přímo na nádvoří OREA Hotelu Monty v Mariánských Lázních. Staňte se jeho fanouškem na Facebooku!

 

Velikonoce v hotelu Horal

Horal
Autor: Orea Hotels
Užijte si svátky jara v Krkonoších na úpatí Kozích hřbetů v OREA Hotelu Horal. V ceně pobytu máte volné vstupy do whirlpoolu, posilovny, bazénu. Děti se mohou zúčastnit soutěže o nejkrásnější kraslici. Aktuality a novinky z hotelu můžete sledovat i na Facebooku.

 

Veselé Velikonoce na Šumavě

Horizont
Autor: Orea Hotels
Šumavský OREA Wellness Hotel Horizont si připravil na prodloužený velikonoční víkend volný vstup do wellness i posilovny nebo dílnu, kde vás naučí plést pomlázku a zdobit vajíčka. Aktuální dění v tomto šumavském hotelu můžete sledovat i skrze Facebook.

 

Velikonoce na Fontáně

Fontána
Autor: Orea Hotels
Čtyři dny v péči odborníků v OREA Hotelu Fontána v Luhačovicích. Bez poplatku můžete navštěvovat hotelové fitness a pokud vás zajímá aktuální hotelové dění, mrkněte se na profil hotelu na Facebooku.