Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Neuvěřitelná proměna! Za rok zhubla 35 kilo, teď je konečně šťastná

10. srpna 2012 | 13:16

Gabriela (52) byla jako dítě vždy při těle. Od čtrnácti let jsem bojovala s dietami. „Má teta mi říkala, že jsem jako počasí. Když jsem si dala něco ušít a za pár týdnů jsem přišla na zkoušku, buď mi to bylo malé, nebo velké. Moje váha stále kolísala,“ vzpomíná.

Gabriela má tři děti a při každém těhotenství přibrala 30 kilogramů. Dvakrát se jí podařilo zhubnout na 74 kilogramů. Jenže po posledním dítěti to bylo trochu jinak.

„Hmotnost mi začala kolísat a nemohla jsem shodit jako dřív. Tak jsem se pustila do různých diet. Hubla jsem a přibírala, naposledy jsem držela devadesátidenní dietu. Dolů šlo rovných 22 kilogramů. Byla jsem velmi spokojená. Ale vydrželo to rok a potom jsem velmi nenápadně začala zase přibírat. Byla jsem kulatější a kulatější. A tak jsem se před třemi lety úplně přestala vážit.“

Nevešla jsem se do oblečení

„Nakonec jsem se začala vymlouvat na hormonální nerovnováhu. Všímala jsem si maminek, které stejně jako já vyzvedávaly své děti ve škole. Téměř každá měla kolem pasu ‚pneumatiku‘ jako já, tak co by to mělo být jiného než hormony? Tak jsem se ‚vypracovala‘ až na 116,2 kilogramu. Jenže hormony za to nemohly ani náhodou. Prostě jsem se přejídala. Sport mě nebavil, nechodila jsem ani na procházky. Vždy ráno jsem vstávala s tabletkou proti pálení žáhy, brala jsem léky na bolavá zády. Měla jsem problémy s klouby a dýcháním,“ přiznává Gabriela.

S pomocí vibrační plošiny Gabriela posiluje svaly.
Autor: archiv paní Gabriely, NČPŽ

Každé tři hodiny něco sním

„První krok v mém novém redukčním programu bylo – vynechat chléb, pečivo a sladkosti, které jsem milovala. Za deset a půl měsíce jsem si pak vypěstovala časový harmonogram. Každé tři hodiny něco sním. Na snídani jsou to mléčné nápoje. Někdy si do nich dám dvě lžičky ovesných vloček. Na dopolední snídani si dávám ovoce, po obědě tvarohový krém s nekalorickým sladidlem. Někdy, když dostanu chuť na sladké, sním kousek si vysokoprocentní hořké čokolády. Nedoporučuji potlačovat chuť na sladké, raději si kousek dejte a je to za vámi.“

Večeře jsou jasné i díky manželovi

„Jsem svému muži velmi vděčná, že se mi přizpůsobil a k večeři si ochotně dává mé saláty. Dokonce si je oblíbil! Začala jsem cvičit na strojích, které vám hodně podporují a vedou pohyb, skoro cvičí za vás, ale na svaly mají blahodárný vliv. Později jsem přidávala procházky a skupinové cvičení. Na řadu přišla i lymfodrenáž a vibrační plošina. Nezapomínám ani na pitný režim. Tři litry vody denně a je mi tak dobře, jako mi nikdy v životě nebylo,“ usmívá se Gabriela.

Autor: Nový čas pre ženy/ jaš, oli, Klena