Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Společně zhubli 70 kilo! Do jejích kalhot se teď vejdou oba

15. února 2012 | 06:03

Rebecca Mills (29) zhubla 39 kilo, její partner Jonathan Hall shodil 31 kilogramů. Není proto divu, že spolu nadšeně pózují v jedněch obrovských džínech. Ještě před časem tyto kalhoty patřily do šatníku Rebecky.

Celkem o neuvěřitelných 70 kilo zhubnutý pár dokazuje, že je nějaká váha jen tak nerozdělí. Když se Rebecce podařilo „díky dietě“ z hamburgerů, hranolek a brambůrků dosáhnout téměř 100 kilogramů propadla depresím.

Sice měla láskyplný vztah a podporu přítele Jonathana, který s váhou 114 kilo také nebyl zrovna drobeček, ale najednou pocítila, že je jejich požitkářský život na čase změnit.

Hladověla, přesto nezhubla

Rebecca Mills s partnerem Jonathanem Hallem se nyní vejdou společně do jejích starých džínů.
Autor: profimedia.cz
Rebecca výrazně přibrala už jako teenagerka. „Dieta pro mě byla vždy nutné zlo. To slovo jsem nenáviděla, ale musela jsem se na hladovění vrhnout každý rok po Vánocích, když jsem se chtěla vejít do jarního šatníku,“ vzpomíná mladá žena.

"Jojo efekt" ovšem na sebe nikdy nenechal dlouho čekat. A pak také frustrace a ve finále deprese z váhy.

Nakonec ale Rebecca objevila hubnoucí program Weight Watchers (Strážci váhy), který ji navedl správným směrem a za devět měsíců postupně a úspěšně zhubla 38 kilo.

Shozená kila utužila i lásku

Když tento úžasný výsledek viděl její přítel John, neváhal se do programu také připojit.

“Z mojí Rebecky se stala úplně nová ženská, plná života a sebevědomí,” zdůvodnil svou inspiraci k hubnutí John.

Možná se ale i trochu bál, že by si mohla najít nového, štíhlejšího muže, ale to nepřizná.

“Moje láska k Rebecce se nezměnila, naopak jen vzrostla, protože jsme tak našli i další společný životní směr,” říká John.

Pomohlo jí, že se naštvala

S Johnem se Rebecca poznala, když už byla při těle a měl ji tak rád, ale ona prostě nebyla se svou váhou spokojená.

Sebevědomí pak dokáže ženy pořádně rozložit: “Vyzkoušela jsem snad každou dietu, která existuje, včetně tukožroutské polévky a mám za sebou opravdu milion marných pokusů shodit svá kila,” přiznává Rebecca. Dokonce prý podstoupila i hypnózu, ale vše marně.

Rebecca Mills, když měla skoro o 40 kilo víc a její přítel se pral s 30 kily nadváhy.
Autor: profimedia.cz


„Jsou to dva roky, když jsem chtěla někam vyrazit a zjistila jsem, že všechno ze šatníku je mi zase malé, tak jsem se na sebe naštvala. Podívala jsem se do zrcadla, abych si uvědomila, jak zoufale vypadám,“ vzpomíná na moment, který ji donutil jednat.

Důležité je prý právě toto téměř zoufalé nakopnutí, protože pak se teprve odhodláte k důležité životní změně. „Bylo mi jasné, že ze svého šatníku už nic neobléknu, pokud totálně nezměním životosprávu,“ dodává.

Hubnutí začalo být zábava

Na první sezení skupiny Weight Watchers prý dorazila dost nervózní. Nevěděla, co ji čeká, ale byla odhodlaná začít se svou proměnou.

„Hned jsem ale zjistila, že se nemám čeho obávat. Všichni byli vstřícní a snažili se mě co nejvíc podpořit, a proto mě hubnutí konečně začalo bavit,“ vysvětluje.

Tajemství bylo v kolektivní podpoře, ne v soupeření, kdo shodí kila rychleji. O to rychleji je totiž pak i nabere.

Rebecca Mills s partnerem Jonathanem Hallem zhubli celkem 70 kilo
Autor: profimedia.cz
Nejen nový život, i nový šatník!

„Pochopila jsem, že hubnutí není o tom, přestat jíst to, co máte rádi, jen musíte jíst trochu jinak,“ dodává.

Důležitý prý byl i fakt, že na to nebyla sama. Stačilo pak jen pár týdnů, aby si změny v jídelníčku i cvičení s přáteli zažila natolik, že je sladila se svým běžným denním režimem.

„Najednou jsem měla o mnoho víc energie. A víte, co bylo nejskvělejší? Když jsem nakonec doplňovala šatník oblečením o několik čísel menším,“ směje se Rebecca.



Autor: INT, bak