Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Tajemství štíhlých žen: Zkuste jejich triky!

2. února 2012 | 06:23

Jsou ženy přirozeně štíhlé, ale jsme my ostatní, které se musí o štíhlost  snažit. Některým to však jde celkem snadno. Jak to dělají, že netloustnou a přitom nehladoví? Známe jejich triky!

Také váš dokáže naštvat, když kdejaká známá kráska tvrdí, že za svou dokonalou postavu děkuje hlavně genům? Nevěřte jim!

Za jejich vzhledem se skrývá věčný boj. Poučte se z ověřených triků i vy.

 

1. Stále něco jezte

Ano, čtete správně. Jezte pravidelně každé 2 až 3 hodiny. Jedině tak nastartujete svůj metabolismus, který vám sám pomůže v rychlém shazování přebytečných kilogramů.

Jídlo nemusí být jen dobré, lákavé a chutné. Mnohé nám výrazně zlepšuje život.
Autor: scom
Proč to funguje?
Ženy držící věčné diety jsou přesvědčeny, že rychleji zhubnou, pokud budou jíst pouze jednou až dvakrát denně. Výzkumy však říkají něco jiného! Pokud mezi jednotlivými jídly uplynou více než čtyři hodiny, vysíláte tělu signál, že se k výživě dostane jen zřídka. A tak se zařídí po svém: začne si ukládat tuky do zásoby.

Co s tím?
Je to jednoduché! Namísto tří hlavních chodů jezte pět až šestkrát malých porcí denně. Místo dezertu si dopřejte čerstvé ovoce a zeleninu, abyste se nepolykala zbytečné kalorie navíc.

2. Choďte dříve spát

Podle odborníků štíhlé ženy spí týdně o dvě hodiny déle než ty s nadváhou.

Dopřejte si dostatek spánku.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM
Proč to funguje?
Pokud se vyspíte pěkně do růžova, v těle se sníží množství hormonu, který reguluje pocit hladu.

Co s tím?

Pokud si zmiňovaný čas spánku navíc rozdělíte na celý týden, stačí vlastně, když si lehnete do postele o 17 minut dříve než obvykle. Nejdůležitější ale je, abyste spala denně alespoň osm hodin.

3. Změňte své chutě

Štíhlé ženy si hlídají, co jedí a stravují se zdravě. Neznamená to, že si odpírají veškeré laskominy, či zbytečně hladoví. Stačí jen, když například sladký dezert vyměníte za chutnou kávu.

Také si nedovedete představit ráno bez šálku horké a voňavé kávy?
Autor: archiv
Proč to funguje?
Pokud to se sladkostmi přeženete, v krvi se rapidně zvýší hladina cukru a stejně rychle i klesne. Pak se dostaví vlčí hlad a opětovnému nájezdu na ledničku se tak určitě nevyhnete.

Co s tím?
Místo cukru používejte zdravá sladidla, která jen pomalu zvyšují hladinu cukru v krvi. Kávu si můžete ochutit sójovým mlékem s vanilkovou příchutí, které je plné vitamínů a obsahuje třtinový cukr.

Autor: lesk.sk, Kbak