Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vyhublá vévodkyně Kate se stala ikonou anorektiček

27. srpna 2011 | 18:20

Obdivují jí a vzhlížejí k ní jako ke své modle. Devětadvacetiletá Kate, manželka prince Williama, tak dlouho hubla, až se stala vzorem pro ženy a dívky, které trpí poruchami příjmu potravy.

"Bude v šoku, až se dozví, že ji na těchto stránkách obdivují. Ano, je pravda, že zhubla, ale to je do značné míry spojené se stresem, kterému byla v poslední době vystavena," prozradil deníku Daily Mail blízký zdroj.

Modla psychicky nemocných

Kate nikdy potíže s nadváhou neměla, vždy byla krásně štíhlá. Nikdy v minulosti však nebyla extrémně vyhublá. Teď se však z velikosti 38 dostala až na velikost 34. Tu mívají modelky posedlé hubnutím. Podle odhadu lékařů váží při výšce 172 centimetrů jen 45 kilo.

Kate je stále hubenější
Autor: profimedia.cz

Radikální změna samozřejmě neunikla dívkám, které mají anorexii. Těm, pro které není psychickou poruchou, ale životním stylem. Na svých webových stránkách jí doslova uctívají.

Starosti si dělá i královna

Katina podváha dělá starost i samotné královně Alžbětě II. Ta manželce svého vnuka Williama (29) už stačila udělat přednášku o tom, že by s hubnutím měla okamžitě přestat, jelikož riskuje své zdraví. Na "kobereček" si pozvala i prince Williama.

Kate začala hubnout na konci minulého roku, když chtěla shodit nějaké to kilo do svatebních šatů. Jako každá nevěsta chtěla vypadat skvěle. Obrovský stres z královské svatby však způsobil, že hubla víc, než chtěla. Nepřidaly jí ani časté oficiální cesty do zahraničí, na kterých v posledních měsících manžela doprovází.