Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Říkali mu Lochneska, tak zhubnul 101 kilo

16. srpna 2011 | 06:00

Chorobná obezita ho málem zabila. Nakonec se ale z „lochnesské příšery“ zase stal normální chlap. Zachránila ho operace a změna životního stylu. Mickey Ness (39) z Velké Británie měl ale namále.

Přezdívku Nessie (v angličtině lidově lochneska) si díky svému příjmení nesl Mickey Ness od mala a nijak mu nevadila. Ovšem, když v dospělosti dosáhl váhy 197 kilogramů, změnilo se jeho původní něžné oslovení na Loch Ness Monster (lochnesská příšera). A tak mu došlo, že se svou váhou bude muset něco dělat. “Volali na mě na ulici lochnesská příšero. I přátele mi tak začali říkat. Smál jsem se tomu, ale vlastně mě to zraňovalo,“ přiznává.

Dvacet let tuku shodil za dva roky

Hrůzná kila nabíral celých 20 let. V mládí se vyboural na motorce a nemohl se dlouho hýbat. Tak zpohodlněl a začal si víc užívat života s dobrým jídlem na gauči. „Vždy jsem měl velkou chuť k jídlu, ale do té nehody, jsem se hodně hýbal,“ vysvětluje.

Následky na sebe nenechaly dlouho čekat. Už ve třiceti letech jej lékaři varovali, že mu kvůli monstrózní váze hrozí velká zdravotní rizika, včetně předčasného úmrtí. Nakonec se Mickey před dvěma roky odhodlal radikálnímu zákroku, kdy podstoupil bandáž žaludku.

Váha šla pak rychle dolů až na nynějších 95 kilo. "Cítím se úžasně," svěřil se Mickey.  "Možná jsem teď poloviční chlap, než jsem byl, ale cítím se vlastně jako dvojnásobný chlap."

Místo slaniny jí teď otruby

Mickey Ness má stále nějaké to kilo navíc, ale už není monstrózní obluda.
Autor: profimedia.cz
Protože se k této chorobné obezitě nechce vrátit, změnil i své stravovací návyky. Kdysi cestou do práce zvládl k snídani dva dvojité McMuffiny s vejcem a klobásou. Jen co dorazil do kanceláře, následovala svačinka v podobě sendviče se slaninou. Oběd i večeře bylo samozřejmě také vydatné jídlo a čas mezi nimi prokládal sladkostmi a sušenkami.

Nyní má však jeho jídelníček úplně jiný režim. K snídani si dává ochucené ovesné otruby s mlékem. K obědu toast se sýrem a k večeři malý kousek ryby. Ke všemu samozřejmě velkou zeleninovou oblohu, či salát.  Denně také ujede na kole okolo 50 kilometrů. V pase tak zhubl ze 147 cm. na 91 cm a jeho kondice a zdravotní stav se podstatně zlepšily.

Velkou radost z toho má i jeho přítelkyně Rachel James, které Mickey pomáhá vychovávat její tři děti. "Vypadá naprosto úžasné," říká Rachel (37), matka tří dětí.  "Je mnohem sebevědomější a uvědomuje si, že dostal druhou šanci na život. Jsem na něj pyšná.“ Navíc oba přiznávají, že se jim o mnoho zlepšil jejich sexuální život. Ale především se z „lochnesské příšery“ zase stal normální Nessie.

Autor: INT, bak, Klena