Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

10 potravin, které nám brání v hubnutí! Dejte si na ně pozor

27. září 2012 | 14:58

Snažíte se neustále zhubnout, ale ono to pořád nejde? Už jste vyzkoušeli snad úplně všechno, ale váha se pohla pouze o několik deka? Víme, jak je to možné! Známe deset potravin, které vám v hubnutí mohou bránit!

Nové "zázračné" diety se objevují každý den. Někdo díky nim zhubne, někomu se ručička váhy nepohne ani o píď. Populární nutriční specialistka a trenérka hollywoodský celebrit JJ Virgin tvrdí, že na vině mohou být některé potraviny, do kterých bychom to často ani neřekli.

1. LEPEK

Téměř 30 % dospělé populace trpí alergií na lepek. Ale průzkum, provedený u těch, kteří lepek normálně užívat mohou ukázal, že způsobuje zvýšenou únavu, bolesti kloubů a zažívací problémy. A právě problémy s trávením mohou způsobit stagnaci hmotnosti, nebo dokonce přibývání na váze. Proto, ač nejste na lepek alergičtí, se mu pokud možno vyhýbejte.

2. DŽUS

Dlouho jsme si všichni namlouvali, že čerstvé ovocné šťávy jsou skutečně prospěšné a zdravé.

Víme o deseti potravinách, kvůli kterým nemůžete zhubnout!
Autor: Profimedia.cz
Ale není tomu tak. Zatímco sušené ovoce poskytuje spoustu vlákniny, džusům naopak chybí. Obsahují také spoustu přebytečného cukru, takže čím více džusu pijete, tím hůře budete hubnout.

3. CUKR

Není to příliš překvapivá informace. Konzumace potravin obsahujících sacharidy způsobí, že tělo začne vyplavovat inzulín, který snižuje hladinu cukru v krvi. U některých jedinců se však sníží víc, než je optimální množství, což se projeví hypoglykemií doprovázenou pocity nervozity, podrážděnosti a především hladu.

4. UMĚLÁ SLADIDLA

Víme o deseti potravinách, kvůli kterým nemůžete zhubnout!
Autor: Profimedia.cz

Pokud si mnete ruce, že jste cukr nahradili umělými sladidly, musíme vás zklamat. Chemické látky v nich obsažené totiž mohou zapříčinit kalorickou "disregulaci", což znamená, že nedokážete kontrolovat množství sladkostí, které jste již snědli. Výsledek? Přejídání se. Když budete jíst/pít sladké, budete po něm také toužit. Sladidlo, nesladidlo.

5. KUKUŘICE

Kukuřice, sója a pšenice? Trojitá hrozba! Jde převážně o geneticky modifikované plodiny, které jsou často spojovány se spoustou zdravotních problémů. Od neplodnosti, až po zažívací potíže. Taktéž se mohou pochlubit vysokým glykemickým indexem a zánětlivými účinky.

6. ARAŠÍDY

Víme o deseti potravinách, kvůli kterým nemůžete zhubnout!
Autor: Profimedia.cz

Na jedné straně mnoho lidí věří, že jsou zdravé díky vysokému obsahu tuků a bílkovin, na druhé existuje hodně lékařů, kteří jsou skeptičtí. Arašídy totiž ve skutečnosti nejsou ořechy, ale luštěniny, a proto obsahují více mastných kyselin, než ořechy. Navíc obsahují toxické, potencionálně karcinogenní plísně!

Víme o deseti potravinách, kvůli kterým nemůžete zhubnout!
Autor: Profimedia.cz
7. VEJCE

Jsou sice zdravá, ale chybovat s nimi můžete v případě, kdy si přejete shodit nějaké to kilo. U mnoho lidí totiž ovlivňují imunitní systém:  způsobují záněty, únavu a neschopnost zhubnout. Takže s vejci opatrně!

8. MLÉČNÉ VÝROBKY

U nich je to podobné jako s vejci. Takže všeho s mírou! Navíc mléko může způsobit, že budete trpět zvýšenou tvorbou akné!

9. KVASNICE

Když přehlédneme fakt, že mnoho kynutých produktů jsou nezdravé potraviny (chléb, pizza, atd.), jsou také složkou, na kterou má spousta lidí alergii, a která může způsobit velmi nepříjemné kožní záněty a infekce. Nejčastěji je to velmi nepříjemná vaginální mykóza.

Víme o deseti potravinách, kvůli kterým nemůžete zhubnout!
Autor: Profimedia.cz

10. SÓJA

Alternativní náhrada za maso může, bohužel, změnit způsob, jakým fungují vaše hormony. Navíc, sója může snížit funkci štítné žlázy, která je velmi důležitým klíčem k silnému, a především zdravému metabolismu!

Autor: ema, lena