Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Víme jak být fit do plavek! Poradíme vám, jak na to!

Připravte se na plavkovou sezónu už teď!
19. dubna 2012 | 06:00

Rok se s rokem sešel, opět se blíží teplejší počasí a to znamená, že plavková sezona je za dveřmi. Naštěstí máme ještě dostatek času svá těla připravit na letošní první veřejnou plavkovou promenádu.

Připravili jsme pro vás několik rad a tipů, které se vám při boji pro lepší křivky budou hodit. Milé dámy, odložte jednodílné plavky hluboko do skříně, nadešel čas obléct si sexy bikiny!

Snídaně je grunt
snídaně
Autor: Profimedia.cz

Při boji za lepší postavu je důležitý nejen aktivní pohyb, ale také vhodná úprava jídelníčku. Již naše babičky říkaly: „Snídani sněz sám, o oběd se poděl s přítelem a večeři dej nepříteli“. Samozřejmě přesné dodržování tohoto pořekadla by vedlo k hladovění a jojo efektu.

Pravdou je, že pořádná a vyvážená snídaně je každodenním povinným základem. Večeře by zato měla být lehká a obsahovat pouze 20 % veškerého energetického denního příjmu. Vždy je dobré si pamatovat, že sacharidy bychom měli konzumovat spíše dopoledne a večer kombinovat trochu sacharidů s bílkovinami. Poslední jídlo bychom měli mít 3 hodiny před ulehnutím.

(Tip redaktorky: Zkuste snídani do postele! Na stránkách si vyberete, jaká se nejvíce hodí pro vaše účely, ke snídani pro někoho blízkého můžete přiobjednat krásnou kytici, víno, vzkaz nebo noviny. Překvapte svou lásku, nebo potěště obchodního partnera! Více na snidanedopostele.cz)

Efektivní hubnutí

K získání vytoužené postavy však nestačí pouze upravit jídelníček, ale také začít žít aktivně. Je také důležité vědět, že pouze sportem se nehubne. Sport zpevňuje, formuje, ale bez úpravy stravy většinou nedochází k žádoucímu úbytku kilogramů.

cvičení
Autor: Profimedia.cz

Obecně platí, že kdo se více hýbe, může si ve stravě více dovolit, než ten který nedělá skoro nic. Pokud chcete sportem především hubnout, nejlepší na spalování tuků je kardiocvičení (běh, rychlá chůze, rotoped).

(Tip redaktorky: Zkuste nově zrekonstruovanou posilovnu v Euforii fitness Praha! Je vybavena speciální edicí kvalitních posilovacích strojů a novinkou v oblasti fitness-unikátním multifunkčním systémem. Více na www.euforie.cz)

Dynamické tvarování postavy

Chcete-li mít krásně vytvarovanou postavu, doporučujeme spíše silový trénink, který zrychlí váš metabolismus a krásně vytvaruje a zpevní tělo.

crossFit
Autor: CrossFit

Pro zdravé a trvalé hubnutí je ideální pravidelně a vyváženě jíst. Vše pak kombinovat s aktivním pohybem nejlépe třikrát týdně. Pokud nemáte čas si zajít zacvičit, zapojte do denního programu alespoň 40 minut svižné chůze. Uvidíte, že na prvním letním sluníčku se stydět svléknout do plavek nebudete.

(Tip redaktorky: Vyzkoušejte CrossFit, který vznikl v USA před několika lety a za krátko se stal celosvětovým fenoménem. Jedná se o silový a kondiční tréninkový program navržený tak, aby pomohl každému získat lepší fyzičku a být celkově fit. Více na www.reebok-crossfit.cz)

Autor: Eva Dvořáková