Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Pevné paže podle Salmy Hayek: Zpevněte si ruce do triček a šatů

10. července 2012 | 06:43

Salma Hayek (45) je proslulá svou sexy postavou. Ke svým svůdným křivkám si udržuje i perfektně vypracované ruce. Myslíte, že to nedá práci? Právě naopak, zkuste to!

Pouhých 155 cm vysoká herečka Salma Hayek na své postavě musí pracovat o to víc. Protože ji nebaví držet diety, pravidelně a pilně cvičí. "Bojuji s váhou každý den. Mám ráda vepřové maso a červené víno, tak to musím vyběhat."

Po narození dcery Valentiny (4) praktikuje bikram jógu a posiluje. Záležet si dáví na celém těle, a protože ráda nosí korzetové šaty, velký důraz klade také na posilování paží.

Právě na pažích totiž ženy většinou pocítí první známky stárnutí. Povoluje se svalstvo a kůže zůstává nepříjemně povislá. Zuřivé mávání v tričku s krátkým rukávem se začne záhy omezovat na pouhé jemné kývaní dlaní (abychom neodhalily třesoucí se “sulc”).

To si ovšem hollywoodské hvězdy nemohou dovolit, a proto i posilování paží patří k zásadním cvikům.

Zkuste to jako Salma:

Nejlepší na posílení pro tricepsy na spodní části paží jsou tzv. trianglové kliky.

1. Lehněte si na břicho na zem. Zvedněte mírně hlavu a pod úroveň očí spojte ukazováčkem a palcem na zemi opřené dlaně s roztaženými prsty (vytvoří trojúhelník – triangl).

2. Vzepněte se do kliku, aby paže držely propnuté a zbytek váhy byl na prstech chodidel. Pokud je to obtížné, proveďte klik na kolenou. Dlaně ale stále držte v rozloženém “trianglu”.

3. Hlavu mějte v rovině s tělem, které je cellou dobu zpevněné v jedné přímce a spusťte se pomalu dolů, až se hruď a brada dotkne podlahy.

4. Kliky opakujte  12 – 15krát.

Autor: INT, bak
Další články z kategorie

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

Chcete mít hezky vytvarované tělo? Začněte co nejdříve s posilovacími cviky, které opravdu fungují. Zacvičte si je doma podle videa s fitness trenérkou. … celý článek

Video se připravuje ...