Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zuzana Light z Prahy: Podle ní cvičí celý svět!

20. prosince 2009 | 05:00

Většina Čechů její jméno nikdy neslyšela. Na internetu je ale hvězdou. Fitness trenérka Zuzana Light (27) se proslavila díky videím, kde předvádí různé cviky na zdokonalení postavy.

Některé její spoty vidělo i přes dva miliony lidí z celého světa. Není proto divu, že se pro Češku stalo jejich natáčení hlavním zdrojem příjmů. A vůbec ne špatným. Náklady jsou přitom za hubičku. Kameramana jí totiž dělá kanadský manžel Frederick.

Když česká fitness trenérka Zuzana Light natočila první video s ukázkou svého cvičení, které umístila na internet, zřejmě ještě netušila, že se z něho stane hit. Její instruktážní filmy zaujaly statisíce fanoušků po celém světě a staly se pro Zuzanu a jejího manžela Fredericka prací na plný úvazek.

Chystá videa z extrémních dovolených
Zuzana Light pochází z Prahy. Její příjmení není pseudonym, jak se na první pohled může zdát. Získala ho od svého manžela, Kanaďana Fredericka. S ním žila dva roky v Praze, poté dva roky v Kanadě, za lepším počasím se však pár přestěhoval na Maltu, kde v současné době natáčí videa s různými cviky na zdokonalení postavy, které na internetu sledují statisíce diváků z celého světa.

Její videa jsou dostupná i na populárním serveru youtube.com, kde se stala hitem. Tam už některé Zuzaniny cvičební díly vidělo dokonce i víc než dva miliony uživatelů z celé planety. Lidé už ji poznávají občas i na ulici.

„Například na letišti v Torontu mě poznala jedna mladá hezká slečna. Hrozně pospíchala, tak mi akorát v rychlosti poděkovala a ukázala vypracované bříško. Byl to super zážitek,“ vzpomíná Zuzana.

Jak mít skvělé tělo?
Když se někdo podívá na Zuzanino vypracované tělo, napadne ho, že musí trénovat alespoň několik hodin denně. Není to ale pravda. Zuzaně každý den stačí minuty. „Můj trénink mi zabere něco mezi patnácti a pětatřiceti minutami. Ideální je cvičit pět dní v týdnu a dva si užívat takzvaný aktivní odpočinek. Moje tréninky jsou sice krátké, ale zato intenzivní a založené na neustálém zlepšování osobních rekordů, čímž se zároveň zvyšuje i fyzická kondice,“ vysvětluje Zuzana.

„Je k tomu samozřejmě zapotřebí dávat si i pozor na to, co jíte, a hlavně jak moc. Já nepoužívám žádné doplňky stravy, jako jsou například spalovače tuku a podobně. Jím hlavně ovoce, zeleninu, celozrnné pečivo, luštěniny, vajíčka a nějaké to maso. Je důležité nepřejídat se a jíst malé porce častěji. Já jím zhruba každé dvě hodiny po malých porcičkách.“

I když za své nádherné tělo Zuzana vděčí hlavně cvičení a dobré výživě, bez pomoci plastických chirurgů by ho neměla úplně bez chybičky. Fitness trenérka se netají tím, že její výstavní prsa jsou silikonová.

Zacvičte si se Zuzanou:
1. cvik: Posiluje břišní svaly a horní polovinu těla. Začněte v pozici, ve které byste dělali kliky, a přitáhněte koleno levé nohy co nejblíž k levému lokti. Vraťte se do původní pozice a udělejte to samé s druhou nohou. Dvacetkrát opakujte.

.
Autor: archiv Zuzany Light

2. cvik: Stůjte na levé noze a pravou se snažte dostat dozadu a šikmo doleva co nejdál od sebe. Pokrčte přitom stojnou nohu. Snažte se zadní nohou nedotknout země. Vraťte se do původní pozice a opakujte alespoň patnáctkrát.

 

.
Autor: archiv Zuzany Light

3. cvik: Začněte v pozici, jako když se chystáte na kliky. Čím víc dáte nohy od sebe a zatnete svaly na celém těle, tím jednodušší cvik bude. Poté uchopte levou rukou láhev s vodou a přitáhněte ji co nejblíž k tělu. Nekrčte ramena a držte si loket blízko u těla. Položte činku zpět na zem. Opakujte patnáctkrát.

.
Autor: archiv Zuzany Light

4. cvik: Udělejte dřep, natočte horní polovinu těla doprava a dotkněte se rukama země. Jen co to uděláte, tak se odrazte do výskoku. Přistaňte pokud možno hladce a jděte hned do dřepu, tentokrát se však natočte doleva a opět se dotkněte rukama země. Zopakujte tento cvik dvacetkrát. Celou sestavu si zopakujte třikrát a pokaždé si zapište čas. Příště zkuste čas zlepšit.

.
Autor: archiv Zuzany Light

Autor: Jan Horák
Další články z kategorie

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

Chcete mít hezky vytvarované tělo? Začněte co nejdříve s posilovacími cviky, které opravdu fungují. Zacvičte si je doma podle videa s fitness trenérkou. … celý článek

Video se připravuje ...