Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jak připravit čalamádu

Fotografie
8. srpna 2008 | 15:09

Rady, jak připravit čalamádu krok za krokem. Postup není složitý a zavařovat podle něj zvládne určitě každý.

 

* Veškerou zeleninu pořádně omyjte, vadné části vykrájejte.

* Rajčata nakrájejte na osminky, okurky na kostičky, přidejte najemno nasekanou cibuli.

* Zeleninu důkladně promíchejte v dostatečně velké míse.

* Pokud nachystanou zeleninu posolíte, pustí do druhého dne šťávu. Nezapomeňte ji opět pořádně promíchat!

* Jestliže přidáte do čalamády Deko, které zeleninu dostatečně konzervuje, nemusíte již sterilovat. V opačném případě sterilujte 20 minut při teplotě 80 až 85 °C.

* Čisté, vymyté a předem nachystané sklenice naplňte vzniklou směsí. Zalijte horkým nálevem a pevně uzavřete.

Autor: red
Klíčová slova: čalamáda, zavařování
Související články