Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Akce na září: Vyrazte na F.O.O.D. piknik nebo na festival Barevná devítka

30. srpna 2018 | 09:51

Léto a prázdniny se sice pomalu chýlí ke konci, ale s kulturními akcemi se roztrhl pytel také v září. Navštivte oblíbený F.O.O.D. piknik na Ladronce nebo vyrazte na festival Barevná devítka. 

F.O.O.D. piknik

Už tuto neděli, tedy 2. září, vás spolu s redakcí časopisu F.O.O.D. a jeho šéfredaktorkou Darinou Křivánkovou zveme na pražskou Ladronku. Pojďte si s námi užít báječný piknik ve vybrané společnosti a se skvělým jídlem. Dnem bude provázet Lukáš Hejlík, který předvede něco ze svého kuchařského umění a povede rozhovory se skvělými kuchaři a lektory. Pro děti bude připravena dětská zóna s programem a od 18 hodin bude hrát a zpívat Thom Artway.

Akce na září
Autor: red

Festival Barevná devítka

V sobotu 1. září se koná už 14. ročník oblíbeného festivalu Barevná devítka, který pořádá MČ Praha 9 v parku Podviní, a letos se akce skládá ze dvou částí. Etnofest návštěvníkům připomene zážitky z cestování nebo naopak cizí země nově představí. Celé Česko na devítce zase představuje kraje České republiky. Akce s jedinečnou atmosférou ukazuje tradice, zvyky, pochoutky nebo tanec, hudbu či například šperky a kosmetiku desítek zemí světa včetně Česka. Pochutnáte si tak například na dobrotách z Keni, Francie, Arménie, Pákistánu, Rakouska, Mexika, USA, Belgie, Česka a mnoha dalších. Poslechnete si třeba Shahab Tolouie Band, Mária Bihári s projektem Bachtale Apsa, cimbálovku, Pražský pouťový orchestr nebo The Tap Tap. Připraveny budou také různé workshopy a vstup je zdarma.

Akce na září
Autor: archiv firem

Mercedes-Benz Prague Fashion Week

Zářijová edice Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku (MBPFW) představí kolekce módních návrhářů a značek na sezonu jaro/léto 2019. Akce se uskuteční v termínu od 31. srpna do 7. září. Kromě návrhářů a značek svou tvorbu představí také studenti Ateliéru designu oděvu a obuvi pražské Vysoké školy uměleckoprůmyslové a nově také posluchači zlínského Ateliéru designu oděvu Univerzity Tomáše Bati. Přehlídku domácí módy obohatí také zahraniční hosté. 

Akce na září
Autor: mbpfw

Teribear hýbe Prahou

Aneb Prima den s medvědem je charitativní happening, kterého se může zúčastnit kdokoli – důležitá je jen chuť pomoci. Během deseti dnů, od 6. do 15. září, stačí v jakoukoli denní či noční hodinu dorazit na vrch Vítkov, zaregistrovat se přímo na místě nebo online, vyzvednout si speciální čip a projít se nebo si zaběhat po vyznačeném okruhu v délce 1500 metrů. Každý účastník akce si může vybrat, na který z deseti konkrétních příběhů věnuje své naběhané či nachozené kilometry. Ty se poté promění ve finanční pomoc – každý kilometr podpoří partneři částkou 30 korun.

Akce na září
Autor: Teribear

Autor: red