Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Oblačno 7°C

Nepromarněte příležitost, rozjeďte své podnikání hned

Business plán je základ úspěchu
21. června 2018 | 00:00
Prezentace klienta |

Mít propracovaný business plán je základem každého úspěšného podnikání. Velice konkurenční trh nás nutí přemýšlet nad všemi možnými aspekty často nového smyslu života. Většinou ale nedokážeme předpovídat do úplného detailu, co vše nám s sebou podnikání přinese. V některých případech až moc přemýšlíme a příležitost na trhu nám může lehce proklouznout mezi prsty. Kolikrát jste si již řekli: to mě přeci napadlo už dávno!? V dnešní době ale nestačí jen myšlenka, musíte být také schopni ideu přetransformovat do reálného života.

Myslete kreativně

Dobrý nápad je dnes hlavním spouštěčem úspěšného projektu. Pokud jste opravdu na začátku všeho, především neopouštějte svoji myšlenku. Neustále ji rozvíjejte a budujte: v hlavě, na papíře, v programech a dotáhněte ji do bodu, kdy vám je jasné, proč vaše podnikání bude úspěšné, a jakou má přidanou hodnotu oproti konkurenci. Specifika vaší služby či vašeho produktu jsou základem pro představu, jak velký budete potřebovat rozpočet.  Je váš plán promyšlený do nejmenšího detailu a ve vás hrkne, když vidíte výslednou částku? Opravdu potřebujete vše spustit najednou? Rozfázujte si svůj projekt a zamyslete se nad financováním jednotlivých částí a nad návratností celé investice.

Spočítejte si náklady a výdaje

Základ, od kterého se můžete odpíchnout. Vychází vám?  Započítáváte opravdu všechno? Nechybí vám v součtu náklady na nájem prostoru, na sociální a zdravotní pojištění, na mzdy, na marketing a nezapomněli jste v zápalu ani sami na sebe? Spočítali jste si tedy provozní náklady, které budete pravděpodobně s malými obměnami platit po celou dobu vašeho podnikání. Jsou to tedy průběžné náklady. A co počáteční investice? Pořízení vybavení, přehledné webové stránky nebo specifický design prostoru. To jsou náklady, při kterých budete muset ve většině případů sáhnout hluboko do kapsy. Pozitivní v tomto ohledu je, že jsou to často náklady jednorázové či náklady, které se opakují v dlouhodobém horizontu. V každém případě je vhodné zamyslet se nad předpokládanou návratností investice, což je čistý zisk nebo ztráta, která se počítá vůči počáteční investici. Za jak dlouho jste schopni dostat se do plusových čísel?

Dotáhněte svůj plán do konce

Pokud svému podnikání věříte, vaším dalším krokem bude promyslet, jak vše zafinancovat. Vlastní zdroje jsou ideálním stavem, který si však nemůže dovolit každý. Možná máte našetřený kapitál jen na část vašeho podnikání. Sehnat peníze lze v dnešní době několika způsoby. Můžete si půjčit od rodiny, přátel, využít tradičních bankovních institutů nebo zkusit stále více oblíbený crowdfunding.  Při skvělém nápadu jde však často opravdu o minuty. V ideálním případě tedy potřebujete kontaktovat přímého poskytovatele podnikatelských úvěrů, který je schopný reagovat okamžitě. Společnost Ferratum Business poskytuje pro malé a střední podnikatele snadné úvěry, o které lze zažádat během pěti minut pomocí online formuláře. Vyhnete se tak složitému papírování, dokazování a administrativním poplatkům. Žádost bývá zpravidla vyřízena během jednoho pracovního dne. Takto můžete získat až  1 300 000 Kč, a to bez nutnosti zástavy. Vaše finanční potřeby, zejména ze začátku, budou z největší pravděpodobností velmi dynamické, proto musíte vědět, že máte možnost své nenadálé výdaje pokrýt v potřebném časovém horizontu a překlenout tak mnohdy zásadní první rok. Začátky podnikání nebývají jednoduché, ale stojí za to to zkusit.

O Ferratum Group:

Ferratum Group je mezinárodní poskytovatel mobilního bankovnictví a digitálních spotřebitelských a malých firemních úvěrů, distribuovaných a spravovaných mobilními zařízeními. Společnost Ferratum, která byla založena v roce 2005 a sídlí v Helsinkách ve Finsku, se rychle rozrostla do 25 zemí Evropy, Afriky, Jižní a Severní Ameriky a Asie a Tichomoří.

Jako průkopník v oblasti technologií digitálních a mobilních finančních služeb je společnost Ferratum v čele revoluce digitálního bankovnictví. Mobilní banka společnosti Ferratum, která byla uvedena v roce 2016, je inovativní platforma pro mobilní bankovnictví nabízející celou řadu bankovních služeb včetně digitálních plateb a převodů v reálném čase v rámci jedné aplikace. V současné době je k dispozici na pěti evropských trzích. V čele s jeho zakladatelem Jormou Jokelou má Ferratum přibližně 1,9 milionu aktivních a bývalých zákazníků, kteří mají nebo v minulosti měli jeden nebo více úvěrů (data k 31. prosinci 2017), z nichž více než 780 000 zákazníků má otevřený mobilní bankovní účet nebo aktivního zůstatek úvěru za posledních 12 měsíců.

Ferratum Group je vedena v Prime Standard Frankfurtské burzy cenných papírů pod symbolem "FRU". Další informace naleznete na adrese www.ferratumgroup.com.