Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Kam vyrazit na festival s celou rodinou?

9. července 2018 | 00:00
Prezentace klienta |

Letní měsíce jsou nabité nejrůznějšími festivaly. Jen málo z nich si ale užije opravdu celá rodina. Pokud hledáte festival, ze kterého si odnesete kulturní zážitek i se svými dětmi, už nemusíte. Udělejte si výlet předposlední červencový víkend do Žďáru nad Sázavou na KoresponDance a vychutnejte si festivalový program v krásném prostředí barokního zámku. Mezinárodní festival tance, pohybového divadla a nového cirkusu zaujme i ty nejmenší návštěvníky. Festival, jehož program tvoří nejen světová špička taneční scény, ale také vystoupení, kde hrají hlavní roli děti, si užije každý v jakémkoli věku.

V hlavní roli děti

Letní mezinárodní festival KoresponDance ve Žďáru nad Sázavou již po šesté představí současný tanec, nový cirkus a pohybové divadlo. Ve dnech 13. – 15. července ožije zámecký areál uměleckými představeními ze tří kontinentů světa.  „Představení, která na festivalu uvádíme, mají vysokou kvalitu, která jde ruku v ruce se srozumitelností. Děti tak nemají problém pochopit, co se na jevišti děje.
Na všechna představení zveme celé rodiny, užijí si je dohromady a zároveň každý svým vlastním způsobem
,“ vysvětluje Marie Kinsky, ředitelka festivalu.

Každý rok, týden před festivalem, se na zámek sjedou děti na Tvořivý tábor, kde pronikají do tajů tance a nového cirkusu. V rámci festivalu pak prezentují představení, která si na táboře připravily.

Svůj prostor v programu mají i děti ze základních škol, které se zapojily do projektu „Škola tančí“.

K vidění budou také výsledky výjimečné mezikontinentální spolupráce mezi africkou taneční skupinou Ghana Dance Ensemble a českým dětským pěveckým sborem Žďáráček.

Přivezte na festival ratolesti, aby podpořily své vrstevníky nebo se nadchly pro umění jménem tanec.

Představení si můžete vychutnat z pohodlí deky, ve stínu krásného zámku či aktivně na některém z workshopů. Schladit se můžete v přilehlém rekreačním areálu Pilské nádrže.

Muzeum i tajuplná zámecká místa

Nezůstane však jen u pohybu, připraveny jsou prohlídky tajemných míst zámku a tamního Muzea nové generace, vyhlášeného nejkreativnějším muzeem ve střední Evropě. Festival KoresponDance
se dlouhodobě snaží propojovat unikátní historické dědictví se současnou kulturou a uměním.

Kromě tanečních a pohybových performance jsou na programu také prohlídky úchvatné barokní architektury, workshop, tematické diskuze a bohatý doprovodný program pro děti.

Autor: Centrum choreografickeho rozvoje SESTA

Nejzajímavější festival Evropy

Od loňského roku je festival držitelem prestižního ocenění EFFE Label, čímž se zařadil mezi nejzajímavější festivaly Evropy. Organizátorem festivalu je Centrum choreografického rozvoje SE.S.TA, jehož cílem je podpořit rozvoj profesionálního současného tance v mezinárodním a interdisciplinárním kontextu. Více informací na: www.korespondance.cz