Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Akce na květen: Vyrazte na festival Mezi ploty nebo na projekt Čím budu

18. května 2018 | 14:00

Květen je měsíc nabitý skvělými akcemi a my vám přinášíme ty nejlepší z nich! Navštivte oblíbený festival Mezi ploty, oslavte v pražské zoo gepardí narozeniny nebo si užijte festival šumivých vín – Sektival!

Festival Mezi ploty

O víkendu 26. a 27. května se v areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice opět koná jeden z nejpopulárnějších hudebních a divadelních festivalů u nás. Zde vyroste rekordních šestnáct scén, na kterých si každý najde svého oblíbeného interpreta. Na festivalu vystoupí například Tomáš Klus, No Name, Lenka Dusilová nebo Xindl X a těšit se můžete na Divadlo Bolka Polívky, Studio Ypsilon a další. Během festivalu bude probíhat také doprovodný program pro děti a rodiče. Více informací najdete ZDE

Autor: archiv firem

Projekt Čím budu v pražské Galerii Harfa

Galerie Harfa pokračuje tento měsíc v projektu Čím budu, který má za cíl představit dětem jejich vysněná povolání. Jedná se již o 14. díl tohoto seriálu. Po profesi hokejisty a mnoha dalších se mohou tentokrát děti i rodiče seznámit s náplní práce farmáře nebo farmářky. Dvoudenní tematická akce s bohatým programem proběhne o víkendu 19. a 20. května.

Sektival – festival šumivých vín

Milovníci šumivého vína si přijdou na své během Sektivalu. Třetí ročník festivalu ušlechtilých sektů a špičkové gastronomie začíná 18. května ve více než pěti desítkách restaurací po celé České republice. Podniky budou prezentovat svá menu na stránkách www.sektival.cz, kde si můžete sjednat také rezervaci. Sektival potrvá do 3. června. 

Gepardi v pražské zoo slaví narozeniny

Od loňského jara se pražská zoo pyšní pěticí gepardů. Narozeninová oslava se bude konat v pátek 26. května. Akci zároveň obohatí doprovodný program v rámci Dne Afriky. Budete si moct zahrát na africké bubny nebo si něco vyrobit ve výtvarné dílně.

Autor: archiv firem

Do kina na film Deadpool 2 nebo Bistro Ramen

Pokud patříte mezi milovníky marvelovských filmů, určitě vás potěší, že se v kinech pravě hraje Deadpool 2! V hlavní roli vás opět pobaví charizmatický Ryan Reynolds. Zároveň do českých kin zamíří film Bistro Ramen – nevšední film o jídle, lásce a rodinných tajemstvích. K vidění bude od konce května v rámci speciálních předpremiér. První z nich proběhnou v pražském kině Bio Oko. Vedle deseti projekcí filmu bude divákům každý den nabízet také tradiční japonskou pochoutku, která dala filmu jméno.

Podívejte se, jak je Ryan Reynolds v podání Deadpoola vtipný! 

Video se připravuje ...
Deadpool 2 • VIDEO: instagram.com/vancityreynolds

Chystáte se na muzejní noc? Program pro Prahu, Brno i Ostravu najdete ZDE >>>

Autor: red