Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Čtvrté kolo programu "Vy rozhodujete, my pomáháme" je tady!

9. března 2018 | 00:00
Prezentace klienta |

Rádi byste zlepšili místo a okolí, ve kterém bydlíte? Tak to byste se měli zúčastnit charitativního programu společnosti Tesco „Vy rozhodujete, my pomáháme“, který poskytuje finanční podporu na realizaci veřejně prospěšných projektů. Jeho cílem je zlepšit kvalitu života v ČR a podpořit udržitelný rozvoj skrze aktivity lokálních komunit. 

Podpora lokálních komunit je důležitá

Pro společnost Tesco je velmi důležité podporovat komunity, kde žijí její zákazníci a zaměstnanci. Nyní proto ve čtvrtém kole programu rozděluje 5 040 000 korun 90 organizacím po celém Česku, aby podpořilo projekty, které těmto komunitám pomáhají. Unikátní program společnosti Tesco „Vy rozhodujete, my pomáháme“ je zaměřený na podporu lokálních neziskových a příspěvkových organizací. Zákazníkům dává nyní už počtvrté jedinečnou možnost zvolit si jeden ze tří projektů, které podporují společenský život v jejich okolí. 

Zákazníci nejvíce podporují děti a mládež

Zúčastnit se mohou neziskové organizace s činností v oblasti sociální a humanitární, vzdělávání, kulturní, zdravotní, v oblasti ochrany lidských práv i životního prostředí. Zákazníci ale nejvíce oceňují projekty zaměřené na péči o ohrožené a znevýhodněné děti a mládež, hendikepované a také na problémové rodiny. Kdo by také rád nepomáhal dětem? O tomto trendu svědčí i vítěz minulého kola - organizace Zdravotní klaun, která díky výhře může zrealizovat projekt Zdravotní klauniády. Ty spočívají v tom, že do nemocnic chodí klauni, kteří se snaží potěšit dlouhodobě nemocné děti.

Autor: Tesco Stores ČR a.s.

Nezisková organizace, která se chce do charitativního programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“ přihlásit, musí působit v dané oblasti a projekt se musí odehrávat poblíž vybrané lokace. Účastí v programu se organizace zviditelní, získá nové příznivce a možnost přiblížit svou činnost místí komunitě, ve které působí.

V červnu budeme znát vítěze

Projektové žádosti lze podávat od 19. února do 1. dubna 2018. O vítězném projektu rozhodnou v období od 7. května do 4. června zákazníci Tesco, kteří za každý nákup obdrží žeton. Ten vhodí do hlasovacích boxů, a dají hlas vybranému projektu. Průběh a výsledky hlasování budou každý týden zveřejňovány na webových stránkách programu. Grant obdrží 270 neziskových či příspěvkových organizací (v každém regionu tři neziskové či příspěvkové organizace). Výše výherního grantu pro 1. místo je 30 000 Kč, pro 2. místo 16 000 Kč a pro 3. místo 10 000 Kč. Posuzování projektů zajišťuje Nadace rozvoje občanské společnosti, odborný garant programu.